Jensen mener sentrum er for opptatt av makt

Frp-leder Siv Jensen mener sentrumspartienes krise skyldes at de er for opptatt av makt fremfor av saker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jensen sier hun forstår lite av avtroppende Venstre-leder Lars Sponheims analyse i Nationen denne uken. Sponheim peker på en vedvarende polarisering i politikken som sentrumspartiene taper grovt på. Resultatet kan bli en høyrebølge med et stort Frp, ifølge Sponheim.

– Jeg har sagt før at det er naturlig for Venstre å samarbeide med Frp. Og da er det vel ikke mindre naturlig hvis de tror velgerne deres isteden vil stemme på oss ved neste valg, spør Frp-lederen retorisk i Nationen.

Hun langer ut mot Sponheims valgkampstrategi, som «nesten utelukkende var basert på motstand mot Frp» og slår fast at det ikke kan være mange som husker Venstres kjernesaker fra valgkampen.

Jensen sier at det er opp til velgerne og ikke henne å bestemme om norsk politikk trenger sentrumspartiene.

– Men sentrumspartiene har en utfordring i å vise at de står for noe. De har vært mer opptatt av å orientere seg mot makt enn å forklare hva de skal med den makten. De har vært opphengt i sentrums «enorme betydning» i norsk politikk, uten å forklare hvilke beslutninger det fører til, sier hun.

Frp-lederen sier også at sentrumspartiene har hatt urimelig stor innflytelse sammenlignet med deres oppslutning, og hun tror at det bidrar til velgerflukt og politikerforakt. (©NTB)