Faksmilie: The Daily Mirror. (Foto: Faksmilie/)
Faksmilie: The Daily Mirror. (Foto: Faksmilie/)

- Liverpool og United må forenes

Engelsk avisblogger anbefaler storklubbenes supportere om å slåss side ved side.

Få fotballrivaliseringer er så intenst som det mellom Liverpool og Manchester United.

Man ser det før, under og etter, når lagene møtes.

På de fire siste oppgjørene har det blitt delt ut til sammen fem røde kort.

Erkefiender
Gary Neville har blitt bøtelagt for å provosere Liverpools supportere. Steven Gerrard viste stolt frem draktsamlingen sin på TV - og poengterte at det ikke var noen United-trøyer der.

Det er snart et halvt århundre siden sist en spiller gikk fra den ene klubben til den andre.

Og man kunne fortsatt med eksempler i evigheter.

Felles problem
Til tross for det intense hatet mellom supporterne, mener nå The Telegraph-bloggeren Rory Smith at klubbenes supportere må stå side om side.

Grunnen er at begge klubbene er i trøbbel på grunn av sine amerikanske eiere.

Tom Hicks og George Gillett hos Liverpool. Glazer-familien hos United.

- Engelsk fotballs to største institusjoner er nedtynget av gjeld, påført av eierne som først og fremst bryr seg om regnskapet, ikke pokalsamlingen, skriver Smith i bloggen sin.

Anbefaler forening
Begge klubbene har supportergrupper som jobber for å bli kvitt de amerikanske eierne.

- Metodene deres er ikke plettfrie, men intensjonene er ærefulle. Begge ønsker å vise at fotball ikke er forretning. Det er mer enn det, skriver Smith.

Liverpools supportergruppe kalles Spirit of Shankly, etter klubbens legendariske manager, mens United har både IMUSA og MUST, som sammen har inspirert supporterne til kampanjen med gulgrønne skjerf og luer, klubbens originale farger.

- Spirit of Shanklys flyveblad blir kastet av uinteresserte supportere. IMUSAs bannere blir fjernet av overivrige vakter. Det er her begge kanskje finner styrke i å forenens, mener Smith.

- Lag felles sanger
21. mars møtes de to lagene på Old Trafford. Smith foreslår noe så utenkelig som en felles kampanje av de to supportergruppene.

- Idéen om å jobbe sammen med sine argeste rivaler har blitt ledd ut av alle involverte. Slik snever tenkning er synd, skriver Smith.

- Et felles opptog er selvfølgelig en dårlig idé, men felles sanger, eller å unisont snu ryggen til kampen, eller bytting av bannere, er ikke så dumt. Det vil ikke ta bort støtten til laget, eller gleden over å se rivalene bli slått, men det vil være et kraftig symbol på den kampen begge har mot en felles fiende; Kommersialiseringen av fotballen, pantsettelsen av institusjoner som handler mer om hjerte og sjel, enn fortjeneste og tap, mener Smith.