USA advarer mot karikaturdemo

USAs ambassade advarer amerikanske borgere mot fredagens varslede demonstrasjon i protest mot Dagbladets publisering av en Muhammed-karikatur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en pressemelding fra ambassaden torsdag kveld advares det klart mot demonstrasjonen foran Stortinget klokken 15 fredag ettermiddag.

Selv om arrangørene av demonstrasjonen har bedyret at det kun dreier seg om en fredelig markering mot at Dagbladet publiserte en av de mest omstridte Muhammed-karikaturene, gis det klare advarsler om mulige uroligheter i skrivet fra ambassaden.

– Den amerikanske ambassaden råder alle til å holde seg unna demonstrasjonen. Vi minner alle amerikanske borgere om at demonstrasjoner som i utgangspunktet er ment å være fredelige, kan utvikle seg til å bli konfronterende og eskalere til sivil ulydighet, står det i kunngjøringen.

I meldingen rådes folk også fra å bevege seg i området rundt Youngstorget og at det også kan være problematisk å kjøre drosjer eller offentlig kommunikasjon i perioden demonstrasjonen skal pågå. (©NTB)