Petter Solberg (Foto: Løkenhagen, Per Espen/SCANPIX)
Petter Solberg (Foto: Løkenhagen, Per Espen/SCANPIX)

Solberg står foran årets viktigste rally

Petter Solberg legger press på seg selv før Rally Sverige.

- Jeg har ventet lenge på dette, og er kjempeklar nå. Jeg håper og tror vi skal kjempe helt oppe i toppen.

- Godt utgangspunkt
Alt ligger til rette for at Spydeberg-gutten endelig skal lykkes i VM igjen. Etter flere tunge sesonger har han nå en bil som er på høyde med de beste og han har samlet inn godt over 30 millioner sponsorkroner.

- Det er ikke mulig å gjøre mer jobb enn vi har gjort nå. Utgangspunktet er så bra som det kan bli for et privat lag, sier han.

Men fortsatt vet ikke Solberg hvor god han er i forhold til konkurrentene. Trolig er bare en pallplass godt nok, hvis han skal sloss mot de beste denne sesongen.

- Det blir det viktigste løpet mitt i år, for det vil vise om jeg kan slåss i toppen denne sesongen. Om det blir første, andre eller tredjeplass er ikke det viktigste. Det viktigste for meg er å få svar på om vi er i stand til å slåss med de beste. Hvis jeg får de svarene, vil jeg få et bilde av hvordan sesongen kommer til å se ut.

Solberg nær Grönholm-samarbeid
Petter Solberg og Marcus Grönholm var i seriøse samtaler om å kjøre alle VM-rundene sammen i 2010. Men Grönholm klarte ikke å samle inn nok sponsorkroner.

- Marcus holdt på å bli en del av temaet. Han ville det. Men jeg tror ikke han var helt klar til å starte jobbingen med å få alt på plass, forteller Petter Solberg til TV 2 Sporten.

Planen var at de to tidligere verdensmesterne skulle finne nok sponsorer til å finansiere et team som skulle kjøre alle VM-rundene.

- Vi prøvde en stund, men han kom ikke i mål, konstaterer Solberg.