Mercedes Vito  el bil
Mercedes Vito el bil

Denne varebilen har null utslipp

Dessuten er den nesten lydløs - og bruker ikke en dråpe drivstoff.

Det er ikke bare personbiler som kan drives på strøm. Elektriske varebiler har vi også sett noen få av - og dette blir regnet som et av områdene der elbil-teknologien virkelig kan få miljøeffekt.

Veldig mange varebiler brukes nemlig på korte distanser og ofte i byer. Og da er batteridrift svært godt egnet.

Mer enn 100 biler

Mercedes har presentert en prototyp av en batteridrevet varebil basert på Mercedes Vito.

Forsøksbilen markerer i følge en pressemelding fra Mercedes starten på en ny æra innenfor null-utslipp for nærtransport med varebil. Vito er nemlig verdens første varebil som kan levere denne teknologien direkte fra fabrikk.

I løpet av 2010 vil mer enn 100 Vito bli levert, hovedsakelig til flåtekunder og offentlige instanser som ønsker miljøvennlig transport i områder som er spesielt følsomme for støy og utslipp2. Bilen er beregnet for korte kjøredistanser med hyppige stopp i bysentra.

Kongen på varebilhaugen: Les mer her

Maks 80 km/t

Drivlinjen benytter utelukkende batteridrift og trenger derfor ikke vanlig forbrenningsmotor. Et effektivt batteri med lithium-ion teknologi sørger for energien.

Batteriet har tilgjengelig kapasitet på 32 kWh, og gir en kjørelengde på 13 mil. Topphastigheten er elektronisk begrenset til 80 km/t.

Se hvem som kommer som varebil nå - klikk her

Tåler en trøkk

Når det gjelder sikkerheten er alle aspekter ivaretatt. Antall og type kollisjonsputer er i henhold til den samme standard som gjelder for det øvrige Vito-programmet. Bilene krasjtestes bilene etter samme normer og prosedyrer som benyttes for ordinære Vito-utgaver.

Vareromsvolum tilsvarer de vanlige Vito-utgaver, og med en nyttelast på vel 900 kg står heller ikke tilbake for variantene med forbrenningsmotorer. Batteridrevet Vito vil bli integrert i den vanlige serieproduksjonen på fabrikken.

Tøff konkurrent: Les testen av VW Caravelle her