Thomas Myhre  (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Thomas Myhre (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

- Må ha skjedd noe usedvanlig grovt

Viking-fansen tror klubben har hatt gode grunner for å avslutte arbeidsforholdet med Thomas Myhre.

Thomas Myhre er ferdig i Viking – uten at verken klubben eller sisteskansen selv vil oppgi årsaken til den triste sortien.

- Fotballspillere har vært ute på byen før, uten at det har skjedd slike ting i etterkant.

Les også: Hareide mener Viking ikke hadde noe valg
Les Davy Wathnes blogg: - Hva skjedde egentlig i Marbella?
Les også: Thomas Myhre ferdig i Viking - med umiddelbar virkning
Les bakgrunnen for konflikten: - Myhre-saken mer alvorlig enn en bytur

Det har ført til heftige spekulasjoner blant Viking-fansen om hva Myhre egentlig har blandet seg borti i Marbella.

- Vi reagerer på at her må det ha skjedd noe alvorlig. Fotballspillere har vært ute på byen før, uten at det har skjedd slike ting i etterkant. Oppfatningen blant Viking-fansen er at det må ha skjedd noe usedvanlig grovt, og at Viking helt sikkert har gjort det rette, sier leder i VikingHordene, Geir Inge Fiskebekk, til TV 2 Sporten.

Høy stjerne hos fansen
Thomas Myhre har alltid hatt en høy stjerne hos Viking-fansen. Keeperen med 243 kamper for Viking har vært fansens store favoritt og forbilde i en årrekke.

- Vi er veldig overrasket over at Thomas Myhre har havnet i en slik situasjon. På en måte er det helt umulig å skjønne hva som har skjedd der nede. For oss så har Myhre alltid virket så utrolig seriøs og proff på alle måter, sier han.

keeper (Foto: Hansen, Alf Ove)
keeper (Foto: Hansen, Alf Ove)

Fiskebekk innrømmer at han hadde håper på at Viking kunne fortelle noe mer om bakgrunnen for Myhres sjokkexit i klubben.

- Men jeg tror grunnen til at det ikke blir opplyst årsak, er at Thomas Myhre og Viking har bestemt sammen at det har skjedd en episode som ikke har noe i offentligheten å gjøre. Det er nok en gjensidig avtale mellom partene, som vi bare må akseptere, sier supporterlederen.

- Bør snart få høre Myhres versjon
- Tror du rykteflommen rundt Myhre nå vil sverte hans ettermæle i klubben?

- Både ja og nei. Er det skjedd noe som går direkte på ham personlig så mener jeg at allmennheten ikke har krav på å få vite hva som har skjedd. Men det hadde nok ikke skadet om Myhre snart kom med sin versjon, svarer han.

Tidligere Viking-keeper Erik Thorstvedt håper Myhre fortsetter karrieren i en annen klubb.

- Det er positivt og overraskende at han vil kjøre på videre. Det blir spennende å se om han kan få se ny arbeidsgiver når sesongen er i gang, sier den nåværende TV 2 Sportens programleder.

- Kan fortsette i utlandet
Han utelukker ikke at Myhre, som har spilt 56 landskamper for Norge, vil prøve seg på et nytt utenlandsopphold. 36 år gamle Myhre har en lang karriere bak seg i inn- og utland. Han har spilt for blant annet Moss, Everton, Besiktas, Sunderland og Fredrikstad.

- Utlandet kan jo være en mulighet for Myhre, eller så har jo Haugesund en førstekeeper som er skadet. Jeg tror ikke klubber i utlandet bryr seg om den utenomsportslige episoden, det er annerledes med norske klubber. De vil nok gjøre grundig research før de ansetter han, mener han.

Thorstvedt har ingenting å utsette på Viking i den betente personal-saken som endte med at Myhre ble fristilt fra kontrakten.

- Jeg synes det virker som om Viking har opptrådt på en ryddig måte. Det er imidlertid vanskelig å gi noe råd om han bør være åpen med hva som har skjedd så lenge man ikke vet bakgrunnen for episoden, men slike ting er ofte vanskelig å feie under teppet, sier han.

Se hva Egil Østenstad ville si om Myhres exit til TV 2 Sporten onsdag:

379343