Timosjenko nekter å trekke seg i Ukraina

Ukrainas statsminister Julia Timosjenko avviser alle krav om at hun må trekke seg. Regjeringen i Kiev kommer ikke til å gå av frivillig, fastslår en talsmann for Timosjenko.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Timosjenko har ennå ikke godtatt at hun led nederlag mot Viktor Janukovitsj i andre og avgjørende omgang av det ukrainske presidentvalget sist søndag. Torsdag sa hennes talsmann, visestatsminister Oleksander Turtsjynov, at regjeringen blir sittende.

- Regjeringen har ingen planer om frivillig å tre tilbake, sa Turtsjynov til pressefolk i Kiev. Timosjenkos tilhengere hevder at Janukovitsj' angivelige seier i presidentvalget bygger på valgfusk.

Timosjenko viste seg torsdag offentlig for første gang siden søndagens valgomgang, da hun kom for å lede et regjeringsmøte. Hun begynte møtet med å åpne for en diskusjon om jordbrukspolitikk, i et signal om at regjeringsarbeidet fortsetter som normalt.

Analytikere mener ifølge nyhetsbyrået DPA at Timosjenkos opptreden viser at hun holder hardt fast ved sine politiske ambisjoner. Hennes opptreden er typisk for politikere som ikke er vant til å tape, blir det sagt. (©NTB)