puma
puma

Rema 1000 solgte falske Puma-klær

Norges største dagligvarekjede, REMA 1000, har solgt piratkopierte PUMA klær, men holdt tyst overfor egne kunder om det.

Rema 1000 reklamerer selv med å være Norges ledende dagligvarekjede og en av landets sterkeste merkevarer.

Se denne saken på TV 2 hjelper deg i kveld kl. 20.30

Solgte piratkopier

Men denne gangen har dagligvaregiganten selv brutt med en av merkevareindustriens helligste prinsipper om å beskytte merkevareinnehaverens rettigheter, ved at Rema 1000 har kjøpt og videresolgt falske PUMA T-skjorter.

I torsdagens TV2 hjelper deg bekrefter Head of Operations ved Puma Norge, Jan Rindal, at PUMA har testet T-skjortene ved Pumas internasjonale laboratorium i Tyskland og konkludert med at T-skjortene som ble solgt av Rema er piratkopier.

– Jeg kan bekrefte at det er butikker under Rema 1000 som har solgt produktene. Volumet var så stort at det ikke er bra for verken Puma eller forbrukere som har kjøpt sluttproduktet.

– Det er alvorlig i den forstand at det undergraver vårt merkevare når T-skjortene selges av en seriøs aktør på markedet, sier Jan Rindal i et intervju i TV2 hjelper deg.

379501

I hele Nord-Norge

TV2 hjelper deg viser i torsdagens program hvordan piratkopiene ble solgt over hele Nord-Norge; Nordland, Troms og Finnmark.

Butikklisten kan du se nedenfor

– Da vi fikk mistanke om at dette var en piratskjorte, så stanset vi salget, sier markeds- og innkjøpsdirektør i Rema 1000, Martin Klafstad, til TV2 hjelper deg.

Pirat4-Martin-Klafstad-innk
Pirat4-Martin-Klafstad-innk

Rema 1000 gikk heller aldri aktivt ut med informasjon til sine egne kjøpere om at de hadde betalt for piratkopierte Puma T-skjorter, inntil TV2 hjelper deg begynte å arbeide med saken.

Forbrukerrådet mener at Rema har en plikt til å informere sine egne kunder om dette.

-De som har kjøpt produktet kan selvfølgelig komme tilbake og få tilbake pengene sine, sier Martin Klafstad i TV2 hjelper deg torsdag.

Raidet Kina-fly

Rema 1000 hevder i programmet at de har fått garantier som ikke stemmer fra en norsk importør, Global Agenturer AS, som videresolgte T-skjortene til butikkene etter å ha importerte dem fra Hellas.

I tillegg til Rema 1000 historien viser også TV2 hjelper deg at Norge blir oversvømt av varer som kopierer sportsprodukter.

Pirat2-Nike-Shox-piratkopi,
Pirat2-Nike-Shox-piratkopi,

TV-teamet følger tollerne på Gardermoen som raider en transport fra Kina der det blir funnet store mengder piratkopier. 100 falske Canadian Goose jakker og godt over 100 par Nike Shox piratkopierte sko, samt andre store merkevarer som blir kopiert slik som Northface, Oakley og Fjällräven, er bare noe av fangsten.

Og alt dette på bare ett av syv ukentlige flyginger med forbindelse til Kina.

-Vi anslår at det kommer 10 000 par Nike piratkopier i året, uttaler en toller som leder aksjonen på Gardermoen, til TV2 hjelper deg.

Her er butikkene:

NORDLAND

Rema 1000, Ranenget Mo i Rana

Rema 1000, Bjerkvik

Rema 1000, Sortland, Sjøgata

Rema 1000, Evenskjær, Kleivatorget

Rema 1000, Innhavet

TROMS

Rema 1000, Storslett, Hovedveien

Rema 1000, Bardu, Industriveien

Rema 1000, Nordkjosbotn, Sentrumsveien

Rema 1000, Storsteinnes, Industriveien

Rema 1000, Finnsnes, Sjøgata

FINNMARK

Rema 1000, Alta, Skiferveien

Rema 1000, Vadsø, Strandgata

Rema 1000 Båtsfjord,

Rema 1000, Rypefjord (Hammerfest), Storsvingen