Akvariet
Akvariet

Froskejakt, krabber som setter norgesrekorder og paniske krokodiller

Nok en dag på jobb for dyrepasserne på Akvariet.

Dyrepasser Joachim og biologen Jens må på froskejakt.

De to får store problemer med å holde seg på beina i sumpen, og det viser seg at froskene ikke er så lett å fange som Joachim hadde trodd.

Fanger fredet frosk

Buttsnutefrosken er fredet, og Akvariet har fått tillatelse til å fange inn noen få eksemplarer av arten. Den fredete buttsnutefrosken gjør lurt i å gjemme seg når disse to karene kommer.

I det norske krabbe-akvariet skjer det store ting. Dyrepasser Frits tror en av taskekrabbene kan sette ny norgesrekord. Frits har aldri sett en så stor krabbe før, og finner frem målebånd og vekt. Den forrige rekorden av på 26, 5 cm over skallet, Frits er spent.

Trener Pingrid

Dyretrener Irene fortsetter treningen av pingviner og lille Pingrid er som vanlig den mest ivrige pingvinen. I dag har Irene med seg en liten prinsessestol opp i dammen, målet er å få Pingrid til stå på stolen... Pingrid gjør som alltid tingene helt på sin egen måte.

Nå åpner den store nye krokodilleutstillingen på Akvariet. Reptilsjefen har tatt båten fra Danmark med de 26 nye krokodillene. Aldri før har det vært så mange sjeldne krokodille Og den store krokodille utstillingen er klar til å åpnes. Inne i en av kassene skjuler det seg en amerikansk alligator på 130 kilo.

Det største basseng på Akvariet blir gjort klart for den nye kjempen. Men ikke alt går etter planen. Den enorme alligatoren får panikk i vannet og Remi er redd den skal drukne.

Se «Akvariet» fredag klokken 19.30.