PÅGREPET I FRANKRIKE: Den tidligere OL vinneren Khalid Skah. (Foto: AFP)
PÅGREPET I FRANKRIKE: Den tidligere OL vinneren Khalid Skah. (Foto: AFP)

Skah hevder han ble neddopet før bortføringen

– Norske spesialsoldater dopet meg ned og bortførte barna mine fordi jeg er muslim, hevder Khalid Skah.

Khalid Skah hevder nå at de norske spesialsoldatene som kidnappet barna hans fra hjemmet i Marokko dopet ham ned for å få det til.

De norske spesialsoldatene som deltok i aksjonen der Skahs to barn på 13 og 16 år ble ført ut av Marokko og hjem til mora Anne Cecilie Hopstock i Norge, var i virkeligheten hardkokte kriminelle, mener Skah.

– De gikk sofistikert fram for å komme seg inn gjennom døra til hjemmet mitt, dope meg ned og bortføre barna mine, sier han til nyhetsbyrået Reuters.

Se video: Her skjedde den hemmelige overleveringen av Skah-barna

Ingen beviser

Skah har derimot ikke lagt fram beviser for å underbygge denne påstanden, og han vil ikke si noe om hvordan de norske spesialsoldatene skal ha gjennomført aksjonen, påpeker nyhetsbyrået.

Skah har tidligere kommet med beskyldninger om at en av soldatene truet ham med pistol.

Les mer: – Ble truet med pistol av norsk soldat

Barnas eget valg

I et intervju med TV 2 har barna sagt at det var deres eget valg å rømme fra faren. Skah mener på sin side at barna er blitt presset til å si dette.

Se intervjuet her: Skah-barna til TV 2: Soldatene er vår nye familie

– Tok barna fordi jeg er muslim

Barna var lykkelige i Marokko, og de kunne dessuten lett forlatt ham om de ville, hevder Skah videre. Han krever å få barna returnert.

– De gjorde dette mot meg fordi jeg er en muslim, de ønsket å skille meg fra barna mine og oppdra dem til et norsk levesett, sier han. (TV2©NTB)