Lindsey Vonn (Foto: DAMIEN MEYER/AFP)
Lindsey Vonn (Foto: DAMIEN MEYER/AFP)

USAs største OL-håp er skadet

Lindsey Vonn sliter med en leggskade kun fire dager før kvinnenes superkombinasjon i Vancouver.

USAs mestvinnende kvinnelige alpinist gjennom tidene pådro seg en skade i leggen under trening i forrige uke. Plagene har hengt med 25-åringen til OL-byen og nå frykter amerikanernes største gullhåp at hun står i fare for å måtte stå over flere av øvelsene.

- Jeg har planlagt å delta i fem øvelser, men må kjenne på hvor alvorlig skaden er før jeg kan ta en endelig beslutning, sier Vonn til NBC onsdag.

Ingen annen amerikansk utøver har større forventningspress i forkant av lekene enn Vonn. I februar i fjor vant 25-åringen VM-gull i Super-G og utfor.

Stort forventningspress

Phil Mahre har vunnet verdenscupen i alpint tre ganger og kom hjem fra OL i Sarajevo med gull rundt halsen. Gullgutten fra 1984 mener Lindsey Vonn har kapasitet til å kjempe om fire gullmedaljer i Vancouver. Også tidligere OL-medaljevinner Picabo Street legger press på Vonn i forkant av lekene. Til The Monitor sier Street følgende:

- Om Lindsey vil, kan hun ta fem gull. Jeg har sagt til henne at om det er det hun ønsker, så bør hun gå ut å si nettopp det.

OL-marerittet fortsetter

Vonn var en av favorittene før OL i Torino i 2006, men også den gang ble skiesset skadet like før lekene begynte. Kun to dager før konkurransestart i Italia falt den amerikanske jenta stygt på trening. Etter et sykehusopphold kom hun seg tilbake på skiene, men skaden hindret Vonn i å nå målet om topplasseringer.

25-åringen gjør nå det hun kan for å bli 100 prosent før kvinnene måler krefter i superkombinasjonen førstkommende søndag. I morgen er det trening i de kanadiske skiløypene. Der vil Vonn få svar på om leggen kan tåle påkjenningen den vil bli utsatt for.