singleman2 web
singleman2 web

Colin Firth som fortvilet homse

Oscarnominerte Colin Firth leter etter meningen med livet i «A Single Man», moteskaper Tom Fords debutfilm. Vår anmelder er lunken.

SE INTERVJUER, KLIPP FRA FILMEN OG ANMELDELSE I VIDEOVINDUET OVER

terning-2---WEB
terning-2---WEB

Anmeldelse av «A Single Man»

Colin Firth gjentar rollen som forknytt og sorgtung brite for hundreogørtende gang i den tidligere Gucci-designeren Tom Fords regidebut.

Historien om triste-Colins tunge døgn i sekstitallets Los Angeles har vakt en viss interesse, kritikere har hyllet stilsikkerheten og fargebruken, og den bok-adapterte filmen var sogar plukket ut til fjorårets Venezia-festival.

Les også: Gucci-glamour på film

Her er handlingen: Mens Cuba-krisen er på sitt mest intense gjennomgår Firths professorkarakter traumer av eksistensiell og skjebnesvanger art.

Hans kjæreste gjennom femten år er død, og livet er meningsløst.
Han planlegger selvmord, men gjennom tilfeldige og ikke fullt så tilfeldige møter med attraktive medmennesker, lyser det små stråler av håp.

singleman6-web
singleman6-web

Filmen gjør på krav på total medfølelse med Colin Firths rollefigur, men er så overlesset med generelt, tomt og substansløst føleri at vi ikke føler noen ting, bortsett fra lett irritasjon og stigende kjedsomhet.

Her er samtlige skuespillere og statister ”karakteristiske” fotomodeller med påtatt stiliserte klær og frisyrer, filmsettene minner mistenkelig om locations for moteserier.

Den i utgangspunktet ikke altfor dyptpløyende føleri-historien føles ikke mindre grunn av denne behandlingen.

Hvis Ford noensinne lager film igjen, håper jeg han får lavere budsjett og trangere tidsrammer.

Kanskje han da makter å mane frem noe som ligner på ekte følelser.

Anmeldt av Filmmagasinet v/Einar Aarvig