MOR OG DATTER: Berit og Amalie Riise dro på jentetur til Thailand
MOR OG DATTER: Berit og Amalie Riise dro på jentetur til Thailand

- Det har vært ufattelig tungt

Berit Riises 15 år gamle datter Amalie vil ikke bare være «søsteren til Riise» lenger.

Som yngstemann i søskenflokken har ikke Amalie Riise vært interessert i å følge i brødrene, eller sin eldre søster Camillas fotspor når det gjelder karrierevalg.

Gikk glipp av oppveksten

Berit Riises yngste datter innrømmer at hun gjerne skulle ha sett mer til sine fotballbrødre i oppveksten.

- Det har vært ufattelig tungt. De har jo begge gått glipp av hele barndommen min på en måte og vi har jo hatt et litt sånn avstandsforhold på en måte, sier Amalie Riise om forholdet til sine to eldre brødre John Arne og Bjørn Helge Riise.

Les også: Sjokkangrep på Riise-familien

- Jeg har hele tiden tenkt at jeg må finne rom for meg og døtrene mine, og det har vært vanskelig fordi fotballen har vært så altoppslukende og har krevd veldig mye tid, sier Berit Riise.

Hard mediedekning

Den siste tiden har John Arne Riise fått vel så mange medieoppslag for sin mangeårige strid med sin tidligere agent Einar Baardsen, som for fotballen. Mediedekningen av saken har også gått innpå Amalie.

- Det er jo såklart tøft at noen sier stygge ting om broren din. Jeg har fått høre det både fra mine egne venner og fra helt ukjente folk, sier Amalie.

Les også: Tommy Steine forsvarer John Arne

- Det har jo vært tøft men vi har måttet venne oss til at slik er det bare, og vi må bare prøve å holde fokus på at vi er en familie som er jordnære og opptatte av å ta vare på hverandre, sier Berit Riise.

Vil bli artist

De tre eldre søskene gjør suksess på hver sin kant som fotballspillere, men det er innen musikk Amalie har ambisjoner.

- Musikken er noe som er mitt eget og noe som jeg finner meg selv i, og jeg har veldig lyst til å prøve og se hva det kan bli av det, sier Amalie som har lekt med tanken på å melde seg på talentkonkurranser som «Idol» og «Norske Talenter».

- Hun ville jo melde seg på disse talentkonkurransene i fjor men da sa jeg nei. Hun har et navn som gjør at det blir en del ekstra press og da er det greit å vente til man er helt klar, sier Berit Riise.

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»