Thomas Myhre
Thomas Myhre

- Myhre-saken mer alvorlig enn en bytur

Thomas Myhre har havnet i unåde hos Viking-ledelsen etter at han ikke møtte opp på trening til avtalt tid etter en tur på byen.

Det melder Stavanger Aftenblad onsdag.

LES OGSÅ: Myhre blir ikke med Viking til La Manga

- Han er ikke avskjediget. Vi undersøker hva som har skjedd.

Ifølge avisen fant episoden som utløste konflikten mellom Myhre og Viking sted under Stavanger-klubbens treningsleir til Marbella i midten av januar.

Gjennomførte ikke treningen
Viking skal ha gitt spillerne tillatelse til å ta seg en tur på byen fredag den 22. januar. Men alle måtte møte opp til trening dagen derpå.

Tidligere landslagskeeper Thomas Myhre skal ha kommet for sent til spillermøtet og ikke ha gjennomført den påfølgende treningen.

Myhres fremtid i Viking er nå svært usikker. Viking får nå bistand av advokat Trond Selvikvåg fra advokatfirmaet Kluge i saken.

Han avviser imidlertid at Myhre har fått sparken i Viking.

- Han er ikke avskjediget. Vi undersøker hva som har skjedd, sier Selvikvåg til Stavanger Aftenblad.

Thomas Myhre (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Thomas Myhre (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

- Mer alvorlig enn en bytur
Til Rogalands Avis opplyser Vikings advokat at konflikten mellom klubben og Thomas Myhre handler om noe mer enn en tur på byen.

- Grunnen til at jeg er koblet inn i saken er selvfølgelig mer alvorlig enn det som står i Aftenbladet. Dette er mer enn en forsentkomming, sier Selvikvåg.

Han er imidlertid ordknapp om opplysninger om hva som har skjedd. Da Mame Niang i fjor skallet ned lagkamerat Jone Samuelsen ble til sammenligning ikke advokater koblet inn i saken.

- Dette er en personalsak, og jeg vil ikke uttale meg om hva konflikten går ut på. Jeg ble koblet inn i saken kort tid etter at laget kom hjem fra treningsleiren, sier Selvikvåg.

Myhre har kontaktet advokat
Thomas Myhre har en annen versjon av det som skal ha skjedd på Marbella, og har også koblet advokat inn i saken.

Advokat Halstein Sjølie bekrefter overfor TV 2 Sporten at han er engasjert av Myhre.

Han vil imidlertid ikke si noe om bakgrunnen for hvorfor han er engasjert.

- Dette er mer enn en forsentkomming!

- Jeg kan bekrefte at jeg er engasjert av Thomas Myhre, utover det har jeg ingen kommentar i sakens anledning, sier Sjølie til TV 2 Sporten.

- Ingen kommentar
- Men Vikings advokat vil uttale seg om klubbens versjon?

- Hva Selvikvåg velger å si har jeg ingen kommentater til, sier Sjølie.

- Hvorfor kan du ikke uttale deg?

- Det dreier seg om helt alminnelige arbeidsforhold, og jeg ønsker ikke å si noe om verken Viking eller saken, utover at jeg representerer Thomas Myhre, gjentar han.

Viking reiser onsdag til La Manga på treningsleir og treningskamper mot blant annet russiske Zenit og Lyn. Thomas Myhre har fått beskjed om å holde seg hjemme. Vikings offisielle grunn er at Myhre sliter med magetrøbbel.

- Vi reiser ikke til Spania med skadde spillere, sa trener Åge Hareide om hvorfor Myhre ikke er med.

Uttaler seg onsdag ettermiddag
TV 2 Sporten har vært i kontakt med Viking, som opplyser at det er sportsdirektør Egil Østenstad som vil uttale seg i sakens anledning. Østenstad er ankommer La Manda sammen med Viking-spillerne i løpet av onsdagen.

- Jeg vil informere om saken til pressen klokken 18.00 i ettermiddag, er alt Egil Østenstad ville si til TV 2 Sporten like etter at Viking landet på La Manga.

Åge Hareide (Foto: TV 2/)
Åge Hareide (Foto: TV 2/)

På vei ut
Den tsjekkiske keeperen Zdenek Zlamal blir også med Viking til La Manga. Han er tiltenkt rollen som Myhres erstatter dersom Viking blir enig med Udinese om en låneavtale.

- For Udinese var det en forutsetning for avtalen at Zlamal ble satset på i Viking. Derfor blir han også førstekeeper dersom alt ordner seg, sa sportsdirektør Egil Østenstad til Aftenbladet tirsdag denne uken.