Cesc Fabregas (Foto: JONATHAN BRADY/EPA)
Cesc Fabregas (Foto: JONATHAN BRADY/EPA)

Arsenal med godt tak på Liverpool på hjemmebane

Fakta og statistikk før onsdagens kamper i Premier League får du her!

Arsenal - Liverpool kl 20:45

Innbyrdes
Hjemmelaget er ubeseiret i de siste fem oppgjørene mot Liverpool. Deres eneste tap på de siste åtte kampene mot Liverpool kom i mars 2007 da de tapte 1-4 på Anfield.

Liverpool har ikke vunnet på de siste ni bortekampene mot Arsenal. Deres eneste seier på de siste elleve kampene kom i februar 2000 da de vant 1-0. Titi Camara scoret det eneste målet på Highbury.

Liverpool
Liverpool har ikke tapt på de syv siste PL-kampene og de har holdt nullen i de fire siste kampene.

Dirk Kuyt har scoret fire mål på Liverpools siste fire kamper i Premier League.

Arsenal
Vinner Arsenal mot Liverpool blir det Arsené Wengers 300 seier som Premier League-manager. Han har vunnet 299, 130 kamper har endt uavgjort og 82 har endt med tap.

Arsenals Andrey Arshavin har scoret fem mål på to kamper mot Liverpool.

Aston Villa - Manchester United kl 20:45

Innbyrdes
Aston villa og Manchester United har møttes 35 ganger tidligere i Premier League. Villa har vunnet tre ganger, United har vunnet 24 ganger og åtte kamper har endt med uavgjort.

Manchster United har flere Premier League-seirer (24) og flere poeng (80) mot Aston Villa en noen andre lag har mot Martin O'neills klubb.

United har ikke tapt på de siste 13 besøkene til Villa Park. Forrige gang Sir Alex Fergusons menn måtte gi tapt borte mot Villa var 19. august 1995 da Aston Villa vant 3-1.

Aston Villa
Aston Villa er ubeseiret på de siste fire kampene i ligaen. De har heller ikke sluppet inn mål iløpet av disse kampene.
Villa har klart å holde nullen i åtte av de siste ti kampene.

Aston Villa har bare sluppet inn 18 mål til nå i år. Det er færrest i Premier League.

Manchester United
Manchester United har ikke tapt på de syv siste kampene. De fire siste har endt med seier.

United har scoret 61 mål sålangt denne sesongen. Ingen andre lag har flere i Premier League

Med sine 21 mål er Wayne Rooney den mestscorende engelskmannen i Premier League på fem år. Scorer han mot Aston villa blir han den mestscorende engelskmannen siden Alan Shearer scoret 22 mål for Newcastle i 2003/2004 sesongen.

Paul Scholes mangler ett mål for å nå 100 mål i Premier League.

Paul Scholes (Foto: JON SUPER/AP)
Paul Scholes (Foto: JON SUPER/AP)

West Ham - Birmingham 20:45

Innbyrdes
West Ham og Birmingham har møttes 81 ganger tidligere. Hjemmelaget har vunnet 26 ganger, Birmingham har vunnet 37 ganger og 18 kamper har endt med uavgjort.

Birminghams eneste seier i Premier League mot West ham på de siste seks oppgjørene kom tidligere denne sesongen da de vant 1-0 hjemme 12. desember.

West Ham
West Ham har bare tatt 13 poeng hjemme denne sesongen. Bare Portsmouth (11), Wolverhampton (12) og Wigan (12) har tatt færre poeng hjemme.

The Hammers har ikke vunnet på sine fire siste kamper i Premier League og de gikk målløse av banen i tre av dem.

Deres eneste seier på de ti siste kampene var mot Portsmouth 26. desember da de vant 2-0.

Birmingham
Birmingham har ikke vunnet på de siste seks kampene i London. De fire siste har endt med tap. Deres eneste seier i London på 17 forsøk er 3-2 seieren mot Tottenham i desember 2007.

Birmingham har bare tapt en av de siste 15 kampene i Premier League. Det tapet kom 27. januar da Chelsea ble for sterke.

Birmingham har bare sluppet inne 24 mål denne sesongen. Aston Villa, Chelsea og Manchester United er de eneste som har sluppet inn færre mål.

Everton - Chelsea kl 21:00

Innbyrdes
Chelsea er ubeseiret i de siste 18 oppgjørene mot Everton. De siste tre kampene har endt uavgjort.

Dette er både Evertons lengste rekke med kamper mot samme motsander uten seier, og Chelseas lengste rekke mot samme motstander uten tap i Premier League.

Everton har ikke vunnet på de siste åtte hjemmekampene mot Chelsea og de har ikke klart å score i de to siste oppgjørene.

Everton
Dette er David Moyes 300 kamp som Premier League-manager. Han har vunnet 121 av dem, 77 har endt med uavgjort og han har tapt 101 kamper.
Han blir den sjette treneren som når denne milepælen etter Sir Alex Ferguson, Arsené Wenger, Harry Redknapp, Alan Curbishley og Joe Kinnear.

Louis Saha har scoret i fire av de siste fem kampene mot Chelsea i alle turneringer, inkludert det raskeste målet i en FA-Cup finale da Everton tapte 1-2 på Wembley i mai 2009.

Chelsea
Ligalederene har ikke scoret i de to siste kampene på Goodison Park. Deres eneste seier på de siste fem bortekampene mot Everton var i april 2008 da de vant 1-0.

Chelsea er ubeseiret i de siste ti PL-kampene og de har ikke tapt borte på de siste fire kampene.

Nicolas Anelka får mest sannsynlig sin 300 Premier League-kamp mot Everton. Han har scoret 113 mål på 299 kamper i PL for Arsenal, Liverpool, Manchester City, Bolton og Chelsea.

Nicolas Anelka er fornøyd med tingenes tilstand i Chelsea (Foto: DANIEL HAMBURY/EPA)
Nicolas Anelka er fornøyd med tingenes tilstand i Chelsea (Foto: DANIEL HAMBURY/EPA)

Didier Drogba har scoret 17 mål i Premier League denne sesongen. Scorer han tre til tangerer han rekorden sin fra 2006/2007 sesongen.

Wolverhampton - Tottenham kl 20:45

Innbyrdes
Wolverhampton og Tottenham har møttes 77 ganger tidligere. Hjemmelaget har vunnet 25 ganger, Tottenham har vunnet 38 ganger og 14 kamper har endt uavgjort.

Tottenham har vunnet de siste tre gangene på Molineux. Deres eneste tap i de siste fem oppgjørene var da de tapte 0-1 i den gamle 1. divisjonen i april 1981.

Wolverhampton
Wolvers har ikke vunnet på de siste seks kampene i Premier League og de har kun vunnet tre av de siste 18 kampene.

De har kun scoret 20 mål i Premier League i år. Bare Portsmouth (19) har scoret færre.

De har verken vunnet eller scoret i de siste tre hjemmekampene. Forrige hjemmeseier kom 20. desember da de vant 2-0 over Burnley.

Wolverhampton har kun tatt 12 poeng hjemme i år. Bare Portsmouth (11) har tatt færre poeng på eget gress.

De har bare scoret to mål i seks kamper denne sesongen og de har ikke scoret tre mål i samme kamp i Premier League siden april 2004.

Tottenham
Spurs mangler er bare en seier ifra deres 250 seier i Premier League. De blir det sjette laget som når denne milepælen.

Tottenham er ubeseiret i de siste tre kampene. Deres eneste tap på de siste ni kom mot Liverpool 20. januar da de tapte 2-0.

Tottenham har holdt nullen i syv av de siste ni kampene. og de har bare sluppet inn mer enn ett mål to ganger på de siste 14 kampene.

De har ikke vunnet på de siste tre bortekampene. Forrige borteseier kom mot Blackburn 19. desember da de vant 2-0.

Tom Huddlestone kan få sin 200 ligakamp i England.

Tottenham Hotspurs Tom Huddlestone  (Foto: IAN KINGTON/AFP)
Tottenham Hotspurs Tom Huddlestone (Foto: IAN KINGTON/AFP)

Blackburn - Hull kl 21:00

Innbyrdes
Blackburn og Hull har møtt hverandre 47 ganger tidligere. Blackburn har vunnet 25 ganger, Hull har vunnet ni ganger og 13 kamper har endt uavgjort.

Blackburn er ubeseiret i alle tre PL-møter med Hull. Deres eneste tap på i de siste fem oppgjørene kom i desember 1990 da Hull vant 3-1 i gamle 2. divisjon.

Blackburn
Har ikke scoret ikke scoret mål i de to siste kampene. De har gått målløse av banen 12 ganger denne sesongen, det er mer enn noen andre lag i Premier League.

Blackburn er ubeseiret i de siste tre hjemmekampene. De to siste har endt med seier.

Hull
Er ubeseiret i de siste tre PL-kampene. Deres eneste tap på de siste seks kampene var mot Manchester United 23. januar da de tapte 0-4.

Deres siste tre ligatap har vært mot Manchester United (2) og Arsenal.

Tirsdagens Premier League-resultater

Manchester City 2-0 Bolton
Portsmouth 1-1 Sunderland
Wigan 1-1 Stoke
Fulham 3-0 Burnley

Kilde: Infostrada