Kurt Asle Arvesen (Foto: TV 2/)
Kurt Asle Arvesen (Foto: TV 2/)

Arvesen fikk trøste-sms fra Lance Armstrong

- Dude, are you ok? Skrev amerikaneren.

Molde (TV 2 Sporten): Kurt Asle Arvesen håper å kunne prøve seg så smått på sykkelen i løpet av et par uker. Tirsdag kom han hjem til kona Nina med lykkemelding fra Lance Armstrong på mobilen.

- Jeg har fått enormt mange lykkønskninger det siste døgnet og det er veldig hyggelig. Lance Armstrong sendte en sms med noe sånt som «Dude, are you ok», smiler ulykkesfuglen som pådro seg kragebensbrudd for andre gang på sju måneder, etter å ha veltet før starten gikk på mandagens etappe i Tour of Qatar.

Hjem til kona og operasjon
Tirsdag ettermiddag ble han møtt med en kombinert trøste- og bursdagsklem av kona Nina på flyplassen i Molde.

- Dette begynner å bli en vane, sa en ironisk fru Arvesen og tenkte tilbake på juli i fjor da mannen kom hjem med samme skade etter velten på 10. etappe av Tour de France.

Arvesen, som fylte 35 år tirsdag, kunne nok tenkt seg en litt annen bursdagsfeiring enn 17 timer på fly fra Qatar, via Paris, og til Molde.

Ekteparet Arvesen kjørte rett på sykehuset i Molde for å møte spesialist i kirurgi og ortopedi, Markus Fürtauer, som nok en gang skal operere Arvesen etter et kragebensbrudd. Flaks i uflaksen er det at det ikke er samme krageben som ble operert i juli i fjor.

Fürtauer viser på røntgenbildet at bruddet sitter helt ytterst på kragebenet, eller clavicula, som det heter på latinsk.

- Det mest vanlige er at bruddet sitter rundt midt på beinet så dette er litt uvanlig, men det er i hvert fall ikke knust og det er bra, forklarer legen til TV 2 Sporten.

- Vi skal operere Kurt så snart som mulig og seinest på fredag i denne uken, forteller Fürtauer som også er legen til Molde Fotballklubb.

Må komme i form igjen
I kjent stil erArvesen optimist.

- Jeg regner med å være på ergometersykkelen innen en uke etter operasjonen. Og forhåpentligvis kan jeg prøve meg så smått på racersykkelen om to til tre uker, sier han.

- Har du helt gitt opp å sykle klassikerne i april?

- Det er fullt mulig at jeg er skadefri og kan sykle for fullt innen den tid, men jeg vil jo ikke ha nok ritt i beina og da er det ikke noe vits å være med. De rittene er jo rene «krigen» og hvis man ikke har godt nok grunnlag så er det bedre å holde seg unna, forteller Arvesen.

Før ekteparet Arvesen forlater Molde sykehus retning Eresfjorden, spør vi om fruen har husket å bake kake til jubilanten.

- Nei, jeg har ikke det, men min søster har bakt kake, forteller hun og ler.