59728 f vol
59728 f vol

Her er endelig den nye Volvoen

Lekker og sporty - dette er bilen som skal utfordre Audi og BMW.

Volvos nye S60 er en bil både Volvo og kundene har ventet lenge på. Forrige generasjon er forlengst ute av produksjon og denne bilen skulle egentlig vært vist i fjor høst.

Men nå er det straks premiere på bilutstillingen i Geneve og her er rykende ferske bilder av nykommeren, sluppet av Volvo i dag.

Skiller seg ut

De viser en bil som er både sporty og lekker. Volvo har ambisjoner om at dette skal bli klassens mest solgte bil - og ta innersvingen på tøffe konkurrenter som Audi A4, BMW 3-serie og Mercedes C-klasse - for å nevne noen.

59728vol-
59728vol-

Nye S60 er basert på en forlenget Ford Mondeo-plattform, noe som lover godt for kjøreegenskapene. Volvo forteller at dette skal bli en mye mer inspirerende bil å kjøre enn forgjengeren. Demping og fjæring er fastere, samtidig som styringen skal være mye mer presis.

Volvos sjefdesigner Peter Horbury betegner dette som en "av-med-bremsene"-bil. I det legger han at Volvo har tillatt seg å leke litt mer. De har dratt til litt ekstra på design og laget en bil som skiller seg fra resten av modellutvalget.

Her kan du lese duellen mellom XC60 og Mazda CX-7

Nytt interiør

S60 kommer med et relativt bredt motorutvalg allerede i starten. Interessant nok skal firehjulstrekk være tilgjengelig gjennom hele modellutvalget.

59728-g-vol-
59728-g-vol-

Innvendig ser vi at Volvo nå er i ferd med å bevege seg litt bort fra designet som nå går igjen på samtlige utgaver.

Den "flytende" midtkonsollen er fortsatt der, men dashbordet er mer robust og massivt.

Fortsatt er det temmelig minimalistisk og materialkvaliteten skal være høy på alle detaljer.

Lyst på brukt S60? Les mer om den i Brooms bruktbilguide her

Aggressivt priset

S60 kommer også som stasjonsvogn og det vil selvfølgelig gi et langt større salgspotensiale enn forgjengeren. Volvo har ambisjoner om å selge 90 000 biler det første året - og så øke dette ytterligere.

I dag er både V50 og V70 svært aggressivt priset. Hvis Volvo overfører dette også til S60, bør det ligge an til priser som blir svært tøffe for konkurrentene.

Ny Volvo til svenskepris - les mer her

59728-c-vol-
59728-c-vol-