Dorthe i sjokoladebadekar
Dorthe i sjokoladebadekar

- Det var veldig grisete

Dorthe Skappel fylte badekaret med sjokolade. Se de private bildene her.

I TV-serien «Ekstrem lidenskap» på TV 2, treffer programleder Dorthe Skappel mennesker som har en lidenskap som tidvis grenser til det absurde. I sesongavslutningen tirsdag, prøver Dorthe å finne ut av hvordan det er mulig å nyte et bad i flytende sjokolade og en forgylt sjokoladedessert til 150 000 kroner.

Hotel Persey i Pennsylvania i USA er et av verdens mest eksklusive hoteller. Der tilbyr de en type spabehandling som er litt uvanlig: Pisket kakaobad, sjokoladebønneskrubb og sjokoladefondueinnpakning. Sjokoladebehandlingen sies å ha en balanserende og beroligende effekt, for kakaofett skal være oppmykende og hudvennlig. Dermed unngår man sprekker og strekkmerker.

Dorthe-i-badekar
Dorthe-i-badekar

- Grisete

Denne hypotesen ville Dorthe teste, men i stedet for å dra til Pennsylvania, valgte hun å gjøre det hjemme i sitt eget badekar.

- Jeg må si at det var mer morsomt enn virkningsfullt. Et bad i varmt vann med duft av furunål er mer beroligende for meg i hvert fall, og langt mindre grisete. Det er ikke alt som lønner seg å prøve hjemme, sier hun til tv2underholdning.no.

200 pakker med kakao

- Ja, det ble mye latter, søl og tette rør, forteller prosjektleder Kathrine Haldorsen i TV 2, som innrømmer at prosessen med å fylle Dorthes badekar med sjokolade var omstendelig.

- Vi brukte 200 pakker med kakao, og etter hvert innså vi at for å fylle et badekar trenger man mye væske. Så vi puttet kakaoen rett i badekaret på Dorthes soverom og sto og vispet rett i karet. Det tok veldig tid å skape en fin, flytende masse, sier hun.

Dorthe-filmes-i-sjokoladeba
Dorthe-filmes-i-sjokoladeba

Fortsatt kakaorester hos Dorthe

Å fylle badekaret tok altså lang tid. Men å vaske ut prosjektet, tar visstnok enda lenger tid.

- Dorthe har fremdeles kakaostøv på soverommet og vi skylder henne nok noen kroner for Plumbo-innkjøp, ler Haldorsen.

Sjokoladedessert til 150 000 kroner

Det er ikke bare i Pennsylvania sjokolade brukes på uvanlig vis. I New York oppsøker Dorthe nemlig en forretning som tilbyr forgylt sjokolade, Frozen Hot Chocolate - til den nette pris av 150 000 kroner. Dorthe synes prisbomben smakte som halvfrossen sjokolademelk.

- Smaken er omtrent som Oboy-slush. Med andre ord, mer eksotisk og «corny» enn verdt pengene. Grunnen til at den er så dyr, er mest gullet som ikke smaker noenting, den spesialdesignede skjeen i rent, massivt gull og et lite armbånd med diamanter som henger rundt stetten på glasset, forklarer programlederen, som ikke er i tvil om hvilken sjokoladedessert hun liker best.

- Mine muffins, selvfølgelig! De er myke, saftige og mektige på smak. Et imponerende skue og en sikker vinner i et bursdagsselskap med små prinser og prinsesser, sier hun med et stort smil om munnen.

Nå kan du lage Dorthes sjokolademuffins. Oppskriften finner du her.

Se «Ekstrem lidenskap» på TV 2 tirsdag kl 20.00 eller på TV 2 Sumo når du vil.

Dorthes-sjokolademuffins
Dorthes-sjokolademuffins