Senkveld, Ingeborg Gjærum
Senkveld, Ingeborg Gjærum

Hvorfor er denne jenta så glad for å se innsiden av en glattcelle?

Det fant Thomas og Harald ut av under fredagens «Senkveld».

I fredagens «Senkveld» var miljø- og utviklingsminister Erik Solheim og Ingeborg Gjærum fra Norges Naturvernforbund på besøk.

Det samme var Cecilie Skog som nettopp har skrevet polarhistorie som den første som har krysset Antarktis kun ved hjelp av ski og egen muskelkraft.

Vet mye om Norges glattceller

Etter en slik bragd ble det ganske naturlig snakk om vinter og kulde, og det var i den anledningen at Ingeborg Gjærum kunne dele sin informasjon om noen av glattcellene rundt omkring i Norges land.

- Jeg er jo fra en bransje som aksjonerer. Og noen ganger når det har vært som kaldest har det blitt nødvendig for oss å aksjonere, dessverre. Så jeg har i veldig kalde temperaturer sittet lenket til en gravemaskin for eksempel, forteller hun og legger til.

- Det blir veldig kaldt når man ikke får beveget seg. Du kan jo ikke det, for låser man opp, er politiet veldig kjappe til å ta deg.

Les mer om «Senkveld» og «Camp Senkveld» her.

Håper politiet kommer fort i kulda

Ingeborg kunne for øvrig også fortelle at det ofte er gladnyheter når politiet kommer.

- Når du da har sittet og frosset i mange timer så er du litt letta også når politiet kommer. Og når det da er varmekabler på glattcella, da bare legger du deg ut, forteller hun lattermildt.

Og når Harald undrende spør om det virkelig finnes varmekabler i norske glattceller kommer svaret kjapt.

- Ja, på Hamar er det det.

Se hele det morsomme intervjuet med Ingeborg Gjærum, Erik Solheim og Cecilie Skog øverst i saken.