PS prius salgstall
PS prius salgstall

Hevder Toyota skal tilbakekalle 300 000 Prius

Flere Toyota-problemer. Hybridbilen Prius har problemer med bremsene.

I forrige uke bekreftet Toyota problemer med bremsene på Prius. Nå melder nyhetsbyrået AP at 300 000 Priuser skal kalles tilbake. Kilde er det japanske nyhetsbyrået Kyodo. Selv sier Toyota at de ikke har tatt noen endelig avgjørelse.

Dette skal gjelde biler som er produsert mellom mai 2009 og ut januar i år.

Folke-SUV-en tilbakekalles - les mer her

Tråkke hardere

I følge NTB har Toyotas direktør for kvalitetskontroll, Hiroyuki Yokoyama, bekreftet at de har endret på ABS-systemet til Prius.

Yokoyama understreket at det er fullt mulig å bremse bilen selv om bremsene kan være litt trege.

- Man må bare tråkke litt hardere, sa han.

USA og Japan først

Toyota skal ha fått over 100 klager på bremsene på Prius, bare i USA. Rapportene går blant annet på at ABS-bremsene svikter når bilen kjøres på humpete vei. Japanske myndigheter skal også ha mottatt dusinvis med klager. Bremsefeilen skal ha forårsaket fire ulykker, som igjen førte til to mindre skader.

Ifølge Kyodo skal biler i USA og Japan først tilbakekalles. Så følger resten av markedene etter. Til sammen er det solgt rundt 300 000 eksemplarer av denne Prius-generasjonen så langt, i til sammen 60 land.

Tidenes tøffeste Toyota - les mer her

Koster dyrt

Denne nyheten kommer på toppen av to andre svært negative nyheter for Toyota. På grunn av problemer med både gulvmatter og gasspedaler må de kalle tilbake mer sju millioner biler.

Dette kommer til å koste Toyota store summer, men det verste er nok at omdømmet til merket har fått et solid skudd for baugen. Salget har også bråstoppet i flere markeder og Toyotas børsverdi har fått solid juling.

Les testen på Toyota Prius - klikk her