STRAFFER NIANG: Vikings sportsdirektør Egil Østenstad opplyser at Niang er utestengt i 14 dager og må betale en bot på 15 000 kroner. (Foto: Steinar Figve/TV 2)
STRAFFER NIANG: Vikings sportsdirektør Egil Østenstad opplyser at Niang er utestengt i 14 dager og må betale en bot på 15 000 kroner. (Foto: Steinar Figve/TV 2)

Viking låner tsjekkisk stjernekeeper

- Regnes som en av de beste keeperne bak Cech, sier Egil Østenstad.

Thomas Myhres skadeproblemer har sendt Vikings nye trener Åge Hareide ut på keeperjakt.

- Han regnes som en av de tre-fire beste keeperne bak Peter Cech i Tsjekkia.

Nå har Viking funnet sisteskansen som vil gi Myhre kamp om plassen.

Ifølge Stavanger Aftenblad slutter den tsjekkiske keeperen Zdenek Zlamal (23) seg til Vikings tropp i La Manga førstkommende onsdag.

Sportsdirektør Egil Østenstad har store forventninger til keeperen.

- Regnes som de beste bak Cech
- Han regnes som en av de tre-fire beste keeperne bak Peter Cech i Tsjekkia. Vi vet at han er god, forklarer sportsdirektør Egil Østenstad til Aftenbladet.no.

Zlamal er under kontrakt med den italienske Serie A-klubben Udinese, men klubbene er enige om betingelsene for utlånsavtalen som vil gjelde frem til sommeren.

23-åringen har imidlertid vært på lån i den spanske klubben Cadiz i den nest øverste divisjonen denne sesongen, og har spilt for både moderklubben Slovan Liberec og Cadiz siden august i fjor.

Kan gå i vasken
Dermed kan låneavtalen gå i vasken fordi reglene i internasjonal fotball sier at en spiller kan ikke spille for mer enn to klubber i perioden august til august.

- Vi er i ferd med å sjekke dette nå. Men han kan uansett være interessant fra august av, opplyser Østenstad.

Zlamal har spilt ni kamper for U21-landslaget og én A-landskamp for Tsjekkia.

Thomas Myhre
Thomas Myhre