Egil Drillo Olsen (Foto: Josefsen, Jon Michael/Scanpix)
Egil Drillo Olsen (Foto: Josefsen, Jon Michael/Scanpix)

Drillo: - Lettet og fornøyd med trekningen

- Det er en jevn og tett gruppe hvor ingenting er avgjort på forhånd, sier Drillo.

Warszawa (TV 2 Sporten): Det var en fornøyd Egil Olsen som møtte pressen etter at trekningen av EM-kvalikgruppene var et faktum.

- Når det har sunket inn er jeg ganske lettet og fornøyd. Det er klart at man kan alltid ønske seg noe bedre, vi trekker det beste laget (Island) i seedinggruppe 5, men fordelen med det er at det laget kan slå både eneren og toeren. Det er en jevn og tett gruppe hvor ingenting er avgjort på forhånd, sier Drillo til TV 2 Sporten.

Forskjellig fotballfilosofi
Han ser frem til å møte naborivalene Danmark igjen, men innrømmer at han helst ville sett Slovakia eller Sveits i Norges gruppe i stedet.

Les også: Hangeland og Riise mener Norge har vært uheldige

- Det blir spennende og hyggelig å møte naboene våre, selv om vi har litt forskjellige måter å spille fotball på.

Norge kunne havnet i gruppe med en rekke kanoner, og da tre baller lå igjen i bollen var det England, Spania og Portugal som preget lappene inni.

Cristiano Ronaldo til Ullevaal
England havnet i gruppe G med Sveits, og da neste ball kom opp stod det «Portugal».

- Det kunne vært verre, men det kunne kanskje også vært bedre. Portugal er ikke de verste, men de er gode. De kjørte rundt med Danmark i to kamper i forrige kvalik, riktignok uten en seier, men de er ikke bedre enn at de kan tape for hvem som helst på bortebane, sier Drillo om utfordringen ved å møte Cristiano Ronaldo og resten av det portugisiske stjernegalleriet.

Les også: Gamsten: - Dette blir en tøff gruppe

Norge havnet også i gruppe med Island igjen - et lag vi hadde svake resultater mot i forrige kvalik.

- Surt å møte dem igjen med tanke på hvordan det gikk sist?

- Det var ingen ønskemotstander, for de andre fra seedinggruppe 5 var helt klart mye dårligere lag enn Island. Men det kan også være en fordel, som sagt.

- Er sjansene totalt sett gode for avansement?

- Alt i alt så ser jeg ganske positivt på det. Ut ifra prosenter er det umulig å si, men vi er på seedinggruppe tre og da må vi eliminere en av de to som er seedet foran oss; Danmark eller Portugal. Det blir tøft, men det er mulig, sier Drillo.