Kaptein Brede Hangeland kysser hodet til John Arne Riise  (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Kaptein Brede Hangeland kysser hodet til John Arne Riise (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Les landslagsstjernenes vurdering av EM-trekningen

Brede Hangeland mener Norge har vært uheldige i EM-trekningen.

Fulham-proffen vurderer gruppen slik til TV 2 Sporten:

- Jeg synes vi har vært litt uheldige og jeg hadde håpet på en bedre trekning. Kypros er et mye bedre lag enn mange tror og Island kjenner vi godt fra forrige kvalik, sier Hangeland.

- Gunstig med Portugal
Men stopperen er fornøyd med å få møte Portugal.

- Portugal er selvfølgelig et godt lag, men det var kanskje det gunstigste laget å trekke fra den beste seedinggruppen. Danmark også er et bra lag, sier Hangeland.

John Arne Riise er enig med Hangeland om at gruppetrekningen var tøff for Norge.

Riise tror på Drillo
- Førsteinntrykket mitt var at det er en vanskelig pulje, men skal vi komme til EM så må vi alltid slå noen store fotballnasjoner. Her blir det mange tøffe kamper, men det er jo det vi trener for å oppleve og vi må jobbe knallhardt for å stille best mulig forberedt når EM-kvalifiseringen begynner.

- Jeg gleder meg til disse storkampene. Vi må opp på et bra nivå for å hamle opp med Portugal og Danmark, men også Island og delvis også Kypros er en vrien motstander. Men Drillo er en fantastisk taktiker og flink til å gi spillerne troen på at dette kan gå og har vist før at han finner rett taktikk til hver enkelt motstander, så blir det opp til oss spillere og vise topp europeisk nivå ute på banen, skriver Riise i en sms til TV 2 Sporten.

Hauger gleder seg til Danmark
Henning Hauger vurderer trekningen på denne måten:

- Kypros og Island var noen av de tøffeste nasjonene vi kunne trukket fra deres nivå. Danmark og Portugal var for så vidt greit, selv om de er gode lag. Alt i alt en tøff gruppe men jeg tror vi har gode muligheter, sier han til TV 2 Sporten.

Stabæk-spilleren har allerede plukket seg ut én kamp:

- Danmark-kampen blir en kul kamp med en utrolig ramme rundt, sier han.

John Arne Riise og Bjørn Helge Riise (Foto: Cornelius Poppe/Scanpix)
John Arne Riise og Bjørn Helge Riise (Foto: Cornelius Poppe/Scanpix)