Petter Northug (Foto: TV 2/)
Petter Northug (Foto: TV 2/)

Slik henter Petter Northug fram seiersviljen

Avslørte hittil ukjente detaljer i intervju med amerikansk fjernsyn.

- Jeg har alltid med meg bilde av min avdøde bestefar før jeg skal gå viktige renn, det gir meg inspirasjon å se på det, for noe av det siste han sa til meg til meg var «gi alt, Petter!». Og det prøver jeg å etterleve, alltid.

Dette forteller Petter Northug jr. i et eksklusivt intervju med den amerikanske fjernsynskanalen NBC. TV 2 fikk være «flue på veggen» under opptakene. Portrettet av Petter skal sendes på O Ls åpningsdag og det er ventet at om lag 30 millioner amerikanere kommer til å se programmet.

Det norske skieesset forklarer at hans bestefar fulgte han tett som liten gutt og at de to, med samme navn, hadde et nært og spesielt forhold.

Langrenn er en liten idrett i USA, men det er «no problem», forklarer Jim Thompson, produsent i NBC. – Petter er best i verden, så enkelt er det. Han er en superstjerne som har personlighet. Og amerikanere «digger» idrettsutøvere som har personlighet, da spiller det ingen rolle hvilken idrett de driver.

- Jeg er sint!
Det som kanskje gjorde størst inntrykk på det amerikanske fjernsynsteamet var nok da Northug jr snakket om temperament sitt:

- Før og under løp er jeg alltid sint, jeg er aggressiv og du får ikke et smil fra meg. Det er min måte å være fokusert på. Utenom, rent privat, så er jeg vel en ganske snill, humret Northug jr.

Konkurranseinstinket kommer hjemmefra, ifølge Northug.

- Min bror og jeg konkurrerte i alt; om hvem som spiste mest, drakk mest eller løp fortest eller lengst. Og det kunne gå ganske tøft for seg når vi barket sammen.

Barneskirennet
Intervjueren ville også høre om «barneskirennet» i Sapporo.

- Jeg sa vel noe om at det var som et barneskirenn etter å ha avgjort VM-stafetten. Det var ikke planlagt, jeg bare er slik. Det kommer bare slike spontane gledesutbrudd en gang i blant. Og i Sapporo underveis på sisteetappe visste jeg at jeg ville slå konkurrentene – og så fikk jeg gjort det på min måte. Det var stort, jeg var bare glad. Sikkert litt på grunn av at jeg falt på oppløpet i skibytte-distansen, det er sammen med vrakingen til forrige OL mine største nedturer, sier nordmannen.

- Kan noen beseire deg på de siste 200 metrene i kamp om gull i de olympiske leker?

Her brukte Norges gullhåp null betenkningstid:

- No!