Egil Drillo Olsen (Foto: Josefsen, Jon Michael/Scanpix)
Egil Drillo Olsen (Foto: Josefsen, Jon Michael/Scanpix)
Semb og Drillo (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Semb og Drillo (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Drillo: - Vi kan ta poeng fra alle i verden

En offensiv landslagssjef er på plass i Warszawa før søndagens EM-trekning.

Warszawa (TV 2 Sporten): - Nå er Spania seedet veldig høyt og er et veldig bra lag, men fotballkamper lever sitt eget liv og vi er gode nok til å ta poeng på hjemmebane fra absolutt alle i verden, sier landslagssjef Egil Drillo Olsen til TV 2 Sporten.

I seedingsgruppe 1 kan Norge trekke, Spania, Tyskland, Nederland, Italia, England, Kroatia, Portugal, Frankrike og Russland.

Se EM-trekningen direkte på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo søndag kl. 12.00

- England er sterke
Toppfotballsjef Nils Johan Semb vil unngå regjerende EM-vinner, Spania, og Norges VM-kvalikmotstander Nederland.

- Det er noen få lag fra nivå 1, som Spania og Nederland og kanskje England som er tøffere enn de andre. Jeg tror England er såpass sterke nå så de ser jeg på som veldig sterke, sier Semb.

- Hvem vil du da helst møte her?

- Jeg tror faktisk at både land som Frankrike og Tyskland er overkommelige, men jeg ville sagt at Russland er den beste trekningen for Norge, mener Semb.

- Jeg har ikke noe klart valg der, de er gode alle sammen. Spania og Nederland ser skumle ut, men det er ikke noen lette lag i gruppe 1, mener Drillo.

I seedingsgruppe 2 finner vi Hellas, Tsjekkia, Sverige, Sveits, Serbia, Tyrkia, Danmark og Slovakia. Her ser Drillo helst at de trekker land som skal delta i sommerens VM i Sør-Afrika. Land som Hellas, Sveits, Serbia, Slovakia og Danmark.

- De som kommer fra VM, de kommer nylig derfra når EM-kvaliken starter og erfaringsmessig så kommer de tregt i gang. Generelt vil jeg heller ha lag som kommer fra VM enn ikke når jeg skal velge fra seedingsgruppe 2, sier Drillo.

Se promo her (artikkelen fortsetter under):

378817

Semb vil ha nordisk
Han mener også det er skummelt med lagene som gjorde det overraskende dårlig i forrige kvalik som Tsjekkia og Romania.

- Tsjekkia og Romania var skuffelser i kvaliken og kom ikke til VM. De er kanskje litt mer sultne i starten, men det blir jo mye synsing dette her, sier Drillo med et smil.

Semb vil møte våre naboer.

- Jeg vil helst ha nordisk jeg, helst Sverige. Kanskje også Slovakia. Det er et land vi er på høye med sportslig, det er jeg ganske sikker på, mener Semb.

Norge er å finne i seedingsgruppe 3 med, Israel, Bulgaria, Finland, Irland, Nord-Irland, Østerrike og Bosnia-Hercegovina og risikerer ikke å møte noen av disse.

I seedingsgruppe fire er Slovenia, Latvia, Litauen, Ungarn, Hviterussland, Belgia, Wales, Makedonia og Kypros.

- Når det gjelder seedingsgruppene bak oss så er det to måter å tenke på. Leter du etter de som er lettest der så kan det være en fordel. På en annen side. Dersom du får vanskeligere motstander i gruppe fire som Belgia og Ungarn, som er sterke lag så kan de ta poeng fra lagene vi konkurrerer med om første og andreplass. Der er det vanskeligere å vite hva man ønsker, mener Drillo.

- Det er mange ekle nasjoner i gruppene under oss. Det er ikke noe enkelt, På nivå seks er det vel bare San Marino som ikke tar poeng i det hele tatt, mener Semb.

Seedingsgruppe fem består av: Montenegro, Albania, Estland, Georgia, Moldova, Island, Armenia, Kasakhstan og Lichtenstein.

- Vil ikke møte Island igjen
Drillo ønsker ikke å møte Island igjen som ble delvis avgjørende for at Norge ikke kvalifiserte seg til årets VM.

- Får vi Island i gruppe fem er det en sterk motstander som vi kanskje kan slite med igjen. Det vet man jo ikke, men så kan jo Island da ta poeng fra de større nasjonene, sier Drillo.

På nivå 6 kan Norge møte Aserbajdsjan, Luxembourg, Malta, Færøyene, Andorra og San Marino.

- Her kan alle ta poeng bortsett fra San Marino. Det kan bety om det er likegyldig om vi møter de eller ikke for de tar ikke poeng fra noen, sier landslagssjefen.

Etter trekningen som starter i morgen kl. 12.00 skal Drillo og Semb i forhandlinger med sine gruppemotstandere om datoer og hvem som får hjemmebane først. Drillo har sine ønsker klare.

- Ofte er det sånn at de beste lagene kommer litt seint i gang og det kan være en fordel å møte de veldig tidlig, mener Drillo.

- Vi må også se litt på hvilke lag som er i sesong og hvem som er ute av sesong. Det kan bli avgjørende. Vi møtte Skottland i forrige kvalik når de ikke var i sesong og vi vet jo hvordan det gikk. Det er vanskelig å bli enig om en spilleplan så det kan hende at UEFA må sette det opp, mener Semb.