BORTFØRT: Her i Fosseveien i Bærum skal den forsvunnede kvinnen (26) ha blitt dratt inn i en bil og bortført. (Foto: TV 2)
BORTFØRT: Her i Fosseveien i Bærum skal den forsvunnede kvinnen (26) ha blitt dratt inn i en bil og bortført. (Foto: TV 2)

Siktet 28-åring hadde skrevet opp håndjern på huskelapp

Politiet fant huskelapp med ting de tror skulle brukes i kidnappingen av en 26 år gammel kvinne.

DRATT INN I BIL: Den forsvunnede 26 år gamle norskpakistanske
  kvinnen var på vei til dette busstoppet da hun ble dratt inn i en bil
  og bortført. (Foto: TV 2)
DRATT INN I BIL: Den forsvunnede 26 år gamle norskpakistanske kvinnen var på vei til dette busstoppet da hun ble dratt inn i en bil og bortført. (Foto: TV 2)

Siden onsdag morgen har en 26 år gammel norsk-pakistansk kvinne vært sporløst forsvunnet.

Politiet føler seg sikre på at kvinnen er kidnappet etter at de fikk flere telefonoppringninger fra kvinnen som fortalte at hun lå bak i bagasjerommet på en bil.

Kvinnen som er søsteren til en profilert NRK-medarbeider, skal ha fortalt politiet hvem hun mente kunne stå bak bortføringen som skal ha skjedd i Bærum.

Samme dag som kvinnen ringte, pågrep og siktet politiet en 28 år gammel norskpakistaner. Politiet mistenker at han er involvert i bortføringen. Så langt har 28-åringen nektet enhver befatning med saken.

Etter det TV 2 kjenner til har politiet funnet en huskelapp med ord som håndjern, hette og tape er et av politiets viktigste bevis mot 28-åringen.

Kvinne ble vitne til bortføringen

Like utenfor hjemmet sitt i Fossveien i Bærum ble den norskpakistanske kvinnen dratt inn i en bil like over klokka halv sju onsdags morgen.

En kvinne som kjørte forbi så hva som skjedde. Hun har nå meldt seg for politiet som har avhørt henne. Politiets spor i mysteriet stopper i Dikemark i Asker.

Politioverbetjent
  Olav Brubakk i Asker og Bærum politidistrikt. (Foto: TV 2)
Politioverbetjent Olav Brubakk i Asker og Bærum politidistrikt. (Foto: TV 2)

– Hun så en mannsperson som dro i en kvinne. Kvinnen var mørkhåret. Mannspersonen blir beskrevet som å være mørkledd i alderen pluss minus 30 år, sier politioverbetjent Olav Brubakk i Asker og Bærum.

Forsvinningen er et mysterium for politiet. De har ingen spor etter den 26 år gamle kvinnen. Fredag kveld gikk politiet ut med en innstendig bønn til de som har tatt kvinnen om å slippe henne fri.

– Vi vet ikke hvor hun er for vi får ikke inn opplysninger, og det er vi helt avhengige av, sier Brubakk.

Vet du noe om saken? Tips oss på 02255/tips@tv2.no

Hadde huskelapp

TV 2 kjenner til at politiet har beslaglagt en huskelapp hjemme hos den siktet 28-åringen. På denne lappen er det skrevet ord som håndjern, hette og tape.

– Den inneholder opplysninger om gjenstander som kan kunne egne seg til en kidnapping. Den kan også egne seg til en annen kriminell handling, sier politioverbetjent Olav Brubakk til TV 2.

Den aktuelle handlelisten er også blant bevismaterialet som ligger til grunn for av 28-åringen er varetektsfengslet.

Den norskpakistanske mannen innrømmer å ha vært håpløst forelsket i kvinnen, men nekter for å ha noe med forsvinningen å gjøre. 28-åringens forsvarer, Petter Sørensen, mener at klienten ikke har noe å tjene på en bortføring.

– Jeg synes jo at de andre teoriene som har versert er mer sannsynlig enn at min klient har noe med dette å gjøre. Man bør jo stille spørsmål om hva min klient skulle oppnå ved å gjøre dette. Ikke noe igjensidig fra hennes side i hvert fall, sier forsvarer Petter Sørensen.

Advokat Petter Sørensen. (Foto:
  TV 2)
Advokat Petter Sørensen. (Foto: TV 2)

Har forklart seg om lappen

Forsvareren forteller at hans klient er dypt fortvilet over både sin egen situasjon og for hva som kan ha skjedd med den bortførte 26-åringen. På spørsmålet om den aktuelle handlelisten mener forsvareren at TV 2s opplysninger ikke stemmer, men at hans klient har forklart politiet hvorfor han hadde denne listen.

– Han har gitt en plausibel forklaring på punktene på den aktuelle listen. Om politiet velger å ikke tro på det ene punktet, så får det være. Det er ikke noe på den listen som kan knyttes konkret til saken, sier Sørensen.

Politiets hovedteori er at den norskpakistanske kvinnen ble bortført mot sin vilje. Men politiet jobber også ut ifra teorien om at kvinnen kan ha iscenesatt kidnappingen selv.

TV 2 vet at flere venner av 26-åringen har forklart politiet at hun hadde en konflikt med familien.

Ifølge politioverbetjent Olav Brubakk har ikke politiet opplysninger som tilsier at kvinnen selv kan stå bak forsvinningen.

– Vi har ingen opplysninger om noe slikt nå. Vi holder alle muligheter åpne, men det er ingenting som indikerer at det er henne selv som står bak dette, sier Brubakk til TV 2.

Bortført da hun ventet på bussen

Kvinnen ringte selv politiets nødtelefon onsdag denne uken og fortalte at hun var tvunget ned i bagasjerommet i en bil.

– Kvinnen ringte politiet klokken 06.45 onsdag morgen. Hun fortalte at hun med makt hadde blitt tatt inn i bagasjerommet på en bil og at hun var blitt bortført, uttalte politioverbetjent Olav Brubakk ved Asker og Bærum politidistrikt til TV 2 Nyhetene fredag.

I samtalene med politiet klarte kvinnen å fortelle at hun hadde stått og ventet på bussen ved Prix-butikken i Kirkeveien da hun ble overfalt bakfra og løftet inn i bagasjerommet på en mørk bil.

Kvinnen skal ha opplyst at hun fikk et glimt av mannen som kjørte bilen. Han blir beskrevet som en veltrent og skallet hvit mann. Politiet i Asker og Bærum har ennå ingen formening om hvem denne mannen kan være. Politiet mistet senere kontakten med kvinnens mobil.

Politiet ber personer som har opplysninger i saken om å ringe 67 57 60 00.