örlundskuffet
örlundskuffet
Kris Stadsgaard runder 50 TL kamper mot LSK. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Kris Stadsgaard runder 50 TL kamper mot LSK. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Rosenborg utklasset av CSKA

RBK-forsvaret imponerte ingen da russerne scoret fire i Copa del Sol.

Rosenborg - CSKA Moskva 1-4

Se kampsammendrag i videovinduet over

Før Rosenborgs kamp mot CSKA Moskva stresset RBK-trener Erik Hamrén betydningen av å unngå billige baklengsmål.

30 minutter ut i oppgjøret hadde trønderne sluppet inn tre.

CSKAs målfarlige midtspiss Tomás Necid ga allerede i det 10. minutt et varsel om det som skulle komme, men Örlund reddet avslutningen fra 20-åringen.

Da hadde Morten Moldskred allerede sendt Rosenborg i føringen med et vakkert langskudd etter fire minutter.

Forsvarsfeil
Necids første kom da Kris Stadsgaard glapp i markeringen av CSKAs offensive midtbanespiller Keisuke Honda. Daniel Örlund tok skuddet, men Necid var først på returen og sørget for 1-1.

Bare tre minutter senere var det duket for Milos Krasic-show.

Supertalentet dro seg fri og kom én-mot-én med Mikael Lustig. Med Mark Gonzalez ledig på kanten ble jobben vanskelig for Lustig og Krasic avsluttet sikkert forbi Örlund.

Fem minutter senere var Necid frempå igjen. Denne gangen var det Alejandro Lago som sviktet i markeringen og lot Necid gå uhindret opp på et frispark fra høyre. Spissen headet kontant i nettmaskene til 3-1.

Scoret etter 20-30 trekk
Rosenborg savnet Anthony Annan mot bevegelige russere. På midten stilte de med Fredrik Winsnes og Roar Strand, men duoen fikk en stri jobb med å demme opp for gjennombruddshissige motspillere.

I andre omgang demonstrerte CSKA nivåforskjellen for alvor. Etter 20-30 trekk ble ballen lagt inn fra venstre. Stadsgaard tapte hodeduellen mot Pavel Mamaev og Örlund var sjanseløs i målet.

RBK var likevel ikke helt uten sjanser i oppgjøret, men etter å ha hengt bra med de første 20 minuttene, var det laget fra Moskva som førte an de resterende 70 minuttene.

378748

Skuffet og overrasket Hamrén
Trener Erik Hamrén var ikke fornøyd med det defensive etter kampen.

- Skal man vinne mot et slikt lag må det defensive være bra. Det må også det offensive være, man kan ikke bare forsvare seg. Kontringen (ved RBKs mål) var fin, men så gjør vi feil i det defensive ABC, og ved to av målene gjør vi direkte feil i forsvarsarbeidet, sier Hamrén til TV 2 Sporten om CSKAs første og tredje mål.

- Det positive er at vi orker i 90 minutter og skaper sjanser mot et veldig bra lag, men jeg er veldig skuffet og overrasket over måten vi opptrer på defensivt i enkelte situasjoner. Vi har noen uker på oss til å forbedre disse sakene.

Skryter av CSKA
Han roser motstanderlaget. CSKA Moskva er i åttedelsfinalen i Mesterligaen og briljerte tidvis med høyt tempo og dødelig effektivitet.

- De er et klasselag som tar vare på de sjansene de får. 4-1 viser høy klasse, men vi kan ikke gi dem slike muligheter som de får. Defensivt gjør vi for mange elementære feil, gjentar Hamrén.

- Var Morten Moldskred et lyspunkt?

- De første 20 minuttene spiller vi som vi skal mot et slikt lag, og så skal vi ta vare på de sjansene vi får slik Morten gjorde. Får vi i gang Iversen og Prica blir det bra, men jeg synes Moldskred har vært veldig god i de to siste kampene.

CSKA topper nå gruppen med seks poeng på to kamper. Rosenborg står uten poeng etter 2-3-tapet for OB i første kamp.