VINNERNE: Team Åge i aksjon. (Foto: Thomas Reisæter/)
VINNERNE: Team Åge i aksjon. (Foto: Thomas Reisæter/)

Puddelrock slo trønderrock på målstreken i «Korslaget»

Åge Sten Nilsen og resten av koret kapret 1. plassen og 500 000 kroner til rockerne i hjembyen Sarpsborg.

Det ble en aldri så liten sjokkseier til Åge Sten Nilsen og resten av koret fra Østfold.

- Jeg hørte virkelig «Team Bjarne» inni hodet mitt! strålte en overlykkelig Åge Sten Nilsen.

Da tv2underholdning.no kom fram til scenen rett etter at kameraene var slått av, var korleder Åge i ekstase.

- Jeg er så stolt, det var magi. Vi tok Goliat med sprettert, legger han lattermildt til og referer til det han sa før finalen brakte løs:

- Det er David mot Goliat. Team Bjarne har jo mer eller mindre vunnet allerede.

Åge tok seiersbrølet

Etter at kameraene var slått av kom flere seiersbrøl fra Åge og koret, og mens blitslampene regnet over vinnerkoret, klarte Åge endelig å si hva han syntes om å vinne «Korslaget».

- Jeg er helt matt. For jeg har kjempet så for disse 20 menneskene i koret. De har jobbet, de har slitt, de har svettet, de har grint. Vi har hatt møter på kammerset. Vi har lurt på om vi orket mer. Det var så tungt, men nå er jeg så glad sier en fortsatt energisk korleder.

Han kan ikke få rost koret sitt nok.

- Fy søren så flinke Team Åge er!

Var utrolig frustrert når alt sviktet

Team Åge vant finalen til tross for at teknikken sviktet, og en av låtene til koret ikke fikk den kule koreografien de hadde øvd inn. Ann Sofie (15) som var solist på Bohemian Rapsody skulle heises opp i taket, men vinsjen sviktet.

- Jeg var så frustrert! Det handler om perfeksjonisme. Man jobber så mye for at den visjonen man har skal funke, og visjonen min i dag var at Ann Sofi skulle stige fem meter opp i været og det var helt fett på generalprøven, og når vinsjen streiket i siste sekund, da ble jeg så frustrert. Det var så ille at jeg gikk ut og skallet hodet i veggen!

Men at ting gikk galt i finalen er tenker han ikke lenger på.

- Alt er selvsagt glemt nå. At Ann Sofie klarte å holde hodet kaldt, det er bare helt utrolig. Hun skal det bli noe bra av, sier Åge med et smil som går fra øre til øre.

Les også: Teknikken sviktet for Team Åge under finalen

Vant på låtvalget

Korslagets programleder, Øyvind Mund tror Team Åge dro seieren hjem til Sarpsborg på grunn av låtvalget.

- Jeg er veldig glad på Åge og korets vegne. Jeg lurer på om ikke Åge vant på at han hadde et litt mer spennende låtvalg i kveld. Men en ting kan jeg si, og det er at det var veldig jevnt, sier Mund.

Surt for Team Bjarne

Bak scenen er det et litt skuffet Team Bjarne som pakker sakene sine.

- For Team Bjarne backstage akkurat nå er det vel litt surt. Tap og vinn med samme sinn. Det er selvfølgelig surt, men en vinner måtte kåres. Nå skal vi ta en dusj og så skal vi drikke litt. Det blir vel ikke noe mer enn det, sier Michael Finnanger.

- Vi gikk ut med stil. Vi er en verdig nummer to, det er jo høyt opp det. Og så har vi fått vist masse kvaliteter med folk fra Namsos, sier Kent Aune før han legger til at de tross alt har samlet sammen over 200.000 kroner til kreftsaken i hjembyen.

Se Team Åge live i Sarpsborg

Pengepremien gitt av Gjensidigestiftelsen som Team Åge vant, skal gå til Sarpsborg-rocken. For å feire seieren opptrer Team Åge i Sarpsborg lørdag 6. februar kl 13.00. Men mens koret synger for fansen i hjembyen, har Åge et annet oppdrag. Han skal signere sin nye skive med Wig Wam på Strømmen Storsenter på samme tidspunkt.