Khaled Mouelhi (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
Khaled Mouelhi (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

LSK-Mouelhi blant få som fortsatt får millionlønn

Lillestrøm har erstattet millionlønninger med unge spillere. Men Khaled Mouelhi får fortsatt over tre millioner i lønn.

La Manga (TV 2 Sporten): Kontrakten til Khaled Mouelhi ble skrevet under i Lillestrøms «bonanza»-periode for noen år siden med høye lønninger. Men den varer kun ut 2010.

- Jeg trives i Lillestrøm og det er fint å være her. Men det vanskelig å si noe om min fremtid i klubben. Jeg er ikke stresset nå, for kanskje gjør vi det bra denne sesongen og da endrer også den økonomiske situasjonen seg, sier Mouelhi til TV 2 Sporten.

- Lange kontrakter signert i en tid der økonomien var veldig god er en utfordring, men jeg synes vi har kuttet bra, mener trener Henning Berg.

- Forskjell på kontraktene nå og før
For under han har millionlønningen blitt kuttet drastisk og blitt erstattet med unge spillere – som får rundt en tidel av «Kikos» lønn. 13 av de 22 spillerne som er med på Lillestrøms treningsleir har kommet til klubben når Berg har vært trener.

- Det er klart det er store forandringer på ett år. Vi skreller fortsatt og det er mye å håndtere, det er ikke noe tvil om at det er sånn det er, sier Berg.

- Det er klart det er forskjell på som signeres i dagens marked enn for tre til fire år siden, fortsetter treneren.

Åpner for å gå ned i lønn
«Kiko» selv innser at han må bytte klubb for å holde på den gode lønnen eller gå ned i lønn i Lillestrøm.

- Jeg har en familie i Norge, så det er ikke så lett å avgjøre noe nå. Men jeg er fleksibel. Hvis prisene og lønningene går ned, så må jeg også gjøre det, sier han.

Vil bli topp seks
Tross kutt og en vanskelig sesong bak seg, Lillestrøm satser på å bli blant topp seks i årets Tippeliga.

- I fjor hentet vi mange nye, unge spillere, men i år har vi foreløpig bare hentet en. Vi er fornøyde med at det ikke er så store forandringer i år. Nå har vi bedre grunnlag, spillerne er mer kjent med trenerne, hverandre og hvordan vi skal spille. Dermed er samhandlingen og spillet mer stabile i år enn i fjor. Jeg mener vi har en god nok tropp til å klare topp seks, sier Berg.

- Jeg mener vi kan være blant de seks beste. Vi har en god blanding av unge spillere med gode ferdigheter og erfarne spillere, mener Kiko