Mann fengslet i forbindelse med mulig kidnapping

Fredag ettermiddag ble en 28 år gammel mann varetektsfengslet i forbindelse med saken der en kvinne i 20-årene fryktes kidnappet.

28-åringen ble fengslet allerede onsdag, samme dag som kvinnen trolig ble bortført. Hun skal ha ringt politiet fra bagasjerommet på en bil og nevnt den pågrepne mannen som en mulig gjerningsmann. Kvinnen har siden vært savnet.

– Det var kvinnen selv som meldte om kidnappingen klokken 6.45 onsdag morgen. Hun fortalte at hun lå i bagasjerommet etter å ha blitt overfalt og kastet inn i en mørk blå bil. Dette skjedde mellom kvinnens hjem og bussholdeplassen på Høvik, sier politioverbetjent Olav Brubakk ved Asker og Bærum politistasjon til VG Nett .

I kjennelsen fra Asker og Bærum tingrett går det fram at det er skjellig grunn til mistanke mot 28-åringen, selv om det også er en mulighet for at dette ikke handler om bortføring, ifølge Budstikka.no.

Mannen skal ha vist spesiell og plagsom interesse for den savnede kvinnen i tiden før den mulige bortføringen.

Den bortførte kvinnen er søsteren til en kjent NRK-profil. Hun er norsk statsborger, men av utenlandsk etnisitet.

Onsdag sjekket væpnet politi all trafikk på veiene i Dikemark-området i Asker i en aksjon som kan ha sammenheng med den mulige kidnappingssaken. (©NTB)