Marit Bjørgen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Marit Bjørgen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Bjørgen: - Råskapen er tilbake

Marit Bjørgen mener hun er like rå nå som da hun ble VM-dronning i 2005.

Marit Bjørgen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Marit Bjørgen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Sun Valley, USA (TV 2 Sporten): Hun ble etter VM-sesongen 2005 kalt «Råskinnet fra Rognes».

Etter flere sesonger med motgang, sier Marit Bjørgen dette én uke før OL:

- Jeg føler meg like rå nå som da!

Dette har vært en svært lærerik tid for meg

- For å bli en skikkelig god skiløper må det gå litt opp og ned – og det har det gjort for meg. Selv om det har vært tunge stunder har jeg aldri tvilt på om jeg skulle komme tilbake, og dette har vært en svært lærerik tid for meg, forteller Marit Bjørgen etter en treningsøkt i Sun Valley.

Nå hører det med til historien at det ikke har vært fem sesonger med bare nedturer. Marit Bjørgen har innimellom vist at hun tilhører verdenstoppen, men har manglet stabilitet.

Hør om hva som har skjedd:

378662

- Råskapen tilbake
Denne sesongen har Bjørgen stått over flere renn, blant annet Tour de Ski, fordi hun ønsket å få trent skikkelig. Og nå, dager før OL begynner, mimrer hun gjerne om 2005-sesongen da hun ble VM-dronning og kalt «Råskinnet fra Rognes».

Råskapen er tilbake, hør Marit:

378663

Gleder seg
Dersom kroppen fungerer slik Marit Bjørgen selv ønsker er tanken å gå alle løpene i OL – i jakten på det hun mangler: GULL!

- I dagene fram til lekene begynner er det viktig å beholde roen, OL må ikke bli for stort. Under treningene om dagene her tenker jeg mye på å gå teknisk riktig på ski, og hvordan jeg skal legge opp løpene rent taktisk. Men, det viktigste for meg er at jeg gleder meg til OL, avslutter Marit Bjørgen.