DØDLIG KYSS: Et kyss mellom Therese Johansson Rojo og en klassekamerat kostet henne livet. Den 16 år gamle siktedes kjæreste krevde at han skulle drepe Therese for at hun skulle tilgi utroskapen.  (Foto: PRIVAT/PONTUS LUNDAHL / SCANPIX /, © PoL PK )
DØDLIG KYSS: Et kyss mellom Therese Johansson Rojo og en klassekamerat kostet henne livet. Den 16 år gamle siktedes kjæreste krevde at han skulle drepe Therese for at hun skulle tilgi utroskapen. (Foto: PRIVAT/PONTUS LUNDAHL / SCANPIX /, © PoL PK )

Ungdomsfengsel for drapet på Therese (15)

De to ungdommene som ble dømt for drapet på Therese Johansson Rojo må sone 20 måneder i fengsel.

I Södertörn tingsrätt ble de dømt til 20 måneders opphold på ungdomsanstalt. Fredag falt dom i ankesaken. Svea hovrätt, tilsvarende norsk lagmannsrett, opprettholder dommen.

Drap og medvirkning

Den 16 år gamle gutten har tilstått drapet på unge Therese. Han er dømt for drap, mens den jevngamle kjæresten er dømt for medvirkning til drap.

Therese Johansson Rojo ble drept i Stureby i juni 2009. En måned tidligere hadde den unge drapsmannen kysset jenta på en fest, og nettopp sjalusi skal være motivet for drapet. Svea hovrätt ser det som bevist at jenta var med på å påvirke drapsmannen til å utføre ugjerningen.

Likegyldig til drapsplaner

Retten ser det også som opplagt at kjæresten til drapsmannen var likegyldig til at Therese skulle tas av dage, selv om hun visste hvilke planer den 16 år gamle gutten hadde.

I avhør har gutten sagt at han drepte Therese for å redde forholdet til sin kjæreste. Han sier også at det var kjæresten som fikk ham til å drepe ungjenta. Den drapsdømte jenta sier på sin side at drapsplanene var en lek som gikk galt.

– Jeg trodde aldri han var i stand til å gjøre det, sier den 16 år gamle jenta ifølge Aftonbladet.