Illustrasjonsbilde. (Foto: Drago Prvulovic/SCANPIX)
Illustrasjonsbilde. (Foto: Drago Prvulovic/SCANPIX)

Fotballstjerne tatt for ran

Svensk stortalent skal ha truet familie med pistol.

En svensk fotballspiller er arrestert – mistenkt for et brutalt ran av en far og sønn i Västervik i Sverige.

Ifølge Aftonbladet skal den mistenkte være stjerne i en av Sveriges største klubber, og han spås en lysende fremtid på fotballbanen.

Tirsdag ettermiddag skal to bevæpnede menn ha tatt seg inn i en villa i Västervik, en by med drøyt 20 000 innbyggere i Kalmar, Småland.

Bevæpnet med pistol
- Akkurat da var jeg i kjelleren, men da jeg kom tilbake stod de i huset. De hadde overaller og svarte finlandshetter. Og så var de bevæpnet med pistol og kniv. Min første tanke var at de tullet, sier ransofferet Peeter til Aftonbladet.

Han skal raskt ha forstått alvoret i situasjonen.

- Jeg fikk en pistol i ansiktet. Deretter gjennomsøkte de huset. Sønnen på var på loftet så de tvang ham ned til meg, sier han.

Hadde 2000 kroner på seg
Peeter og tenåringssønnen skal ha blitt truet gjentatte ganger.

- En av ranerne hadde tydeligvis en gjeld som skulle betales. Det var lett å se at de var desperate etter penger. Jeg hadde 2000 kroner på meg, men de sa at det bare var småpenger. Men de fikk ikke med seg så mye herfra, forklarer han.

Ranerne bandt faren og sønnen med teip og stengte dem inne i et garderobeskap. Kort tid etter kom ransofrene seg løs og slo alarm.

Noen timer senere ble to menn pågrepet uten dramatikk på en skogsvei nord for Västervik.

Stort fotballtalent
Ifølge Aftonbladet har en av de pågrepne spilt på svenske ungdomslandslag i fotball. Nå tilhører han en av Sverige største klubber.

- Han er en av de mest talentfulle spillerne vi har og vi kommer til å støtte ham så mye vi kan, sier en av lederne i klubben.

Mannen sitter nå i varetekt sammen med en 23 år gammel mann, mistenkt for grovt ran og frihetsberøvelse.

Fotballspilleren er ikke dømt for grove forhold tidligere, mens 23-åringen skal ha dommer for mishandling, ran og vold mot tjenestemann på rullebladet.