Frederik Wilmann (Foto: Skil Shimano/TV 2/)
Frederik Wilmann (Foto: Skil Shimano/TV 2/)

Wilmann tror på Tour de France-tur

Og er i rute før proffdebuten søndag.

At lagkameraten Fumiyuki Beppu stakk avgårde til RadioShack, får knapt nok et hevet øyebryn fra Frederik Wilmann.

- Helt fra jeg kom så har det egentlig vært forståelse av at han forsvant. Han har ikke vært på en eneste treningssamling heller, sier Wilmann til TV 2 Sporten.

Blir ikke savnet
Den japanske syklisten hadde kontrakt med Skil-Shimano ut sesongen, men ble enig med Lance Armstrongs RadioShack bak nederlendernes rygg.

- Jeg tror det er en del i ledelsen som er ganske misfornøyd med det, men vi ryttere har alltid forholdt oss til at han ikke er med, sier den ferske proffsyklisten.

Gleder seg til debuten
I stedet konsentrerer han seg om sesongstarten på søndag. Da starter femdagersrittet Vuelta a Mallorca.

- Jeg har vært på Mallorca og trent en stund nå, så det skal bli godt å komme i gang, sier Wilmann.

Hos JokerBianchi åpnet han stort sett sesongen i mars, men han føler seg klar for en tidligere start.

- De siste årene har jeg egentlig vært klar for å starte tidligere. Så langt har det gått veldig greit, sier 24-åringen.

- God vinter
Han innrømmer at nivåforskjellen merkes, men mener han selv også har tatt ytterligere steg etter den sterke fjorårssesongen.

Da tok han blant annet sammenlagtseieren i Mi-Août Bretonne, en tredjeplass sammenlagt og en etappeseier i Tour d’Alsace og NM-bronse på tempo.

- Vinteren har vært veldig bra. Jeg føler meg sterk, og at jeg har gjort ting riktig nå i oppkjøringen, forteller Wilmann.

Stor interesse i Nederland
Overgangen fra JokerBianchi og til det nederlanske kontinentallaget (nivået under ProTouren) merkes også interessemessig.

- Da vi hadde lagpresentasjon forleden, kjørte vi gjennom prologløypa der Tour de France starter i år. Hele byen var stengt av, og det var massevis av folk som møtte opp, forteller han.

Tror på Tour-wildcard
Håpet er at han skal få sykle den samme prologen igjen i juli.

- Det er veldig positivt at vi er invitert til Paris-Nice. Om vi blir invitert til Touren, vet jeg ikke, men jeg tror vi har gode sjanser, mener Wilmann.

- For laget sin del, med start i Nederland, ville det vært fantastisk å få wildcard i år også.