¿ UD LYVER: Khalid Skah holdt pressekonferanse torsdag kveld for å bevise at norske UD snakker usant.  (Foto: TV 2)
¿ UD LYVER: Khalid Skah holdt pressekonferanse torsdag kveld for å bevise at norske UD snakker usant. (Foto: TV 2)
  UD LYVER: Khalid Skah holdt pressekonferanse torsdag kveld for å bevise at norske UD snakker usant.  (Foto: TV 2)
UD LYVER: Khalid Skah holdt pressekonferanse torsdag kveld for å bevise at norske UD snakker usant. (Foto: TV 2)
LØGN: Khalid Skah sier moren og den norske stat presser barna til å fortelle en oppdiktet historie. (Foto: ABDELHAK SENNA/AFP)
LØGN: Khalid Skah sier moren og den norske stat presser barna til å fortelle en oppdiktet historie. (Foto: ABDELHAK SENNA/AFP)

Khalid Skah vil bevise at norske myndigheter lyver

Følg pressekonferansen direkte.

Etter de siste dagers avsløringer i Khalid Skah-saken, har Skah selv valgt å kalle inn til pressekonferanse. Pressekonferansen holdes i Marokkos hovedstad Rabat, og skulle startet klokka 20 norsk tid.

Klokka 20.22 ankom Khalid Skah. Han har sagt at han vil legge fram beviser for at norske styresmakter snakker usant.

TV 2 sender direkte fra pressekonferansen. Se i videovinduet over.

– Jeg har bestemt meg for å holde denne pressekonferansen for å redde mine to små barn. De har blitt smuglet ut av Marokko med mafiametoder, raser Khalid Skah.

– Disse menneskene respekterer ikke marokkansk lov, de respekterer ikke internasjonal lov og de respekterer ikke norsk lov, fortsetter Skah.

En statsovertredelse

– Jeg kan si til norske myndigheter, til utenriksministeren, til forsvarsministeren og til justisministeren at dette er en statsovertredelse. Jeg er lei meg på mine barns vegne. Dette er ikke det bilde vi i Marokko har av Norge.

– Støre må ta et stort ansvar for hva som har skjedd. Det at de har brukt ambassaden som base for denne operasjonen er et brudd på Marokkos suverenitet. Vi lever ikke i jungelen her, sier Khalid Skah.

Elsker barna

– Jeg er et offer. Det var de som kidnappet barna mine med spesialsoldater. De ødela leiligheten min, de har skadet min familie, de har skadet mine barn og meg selv.

– Jeg vil alltid elske barna mine. Jeg kan ikke leve uten dem, sier Skah.

Anklager politiattaché for spionasje

Khalid Skah fortalte at han flere ganger har hatt besøk av den norske ambassadøren og politiattacheen ved ambassaden.

– Men han (politiattacheen jour. anm.) var ikke interessert i å høre på hva jeg hadde å si. Han brukte besøket for å sjekke ut leiligheten min for å finne ut hvordan man kunne komme seg inn, sier Skah på pressekonferansen.

Skah langet også ut mot medhjelperen som i boka til ekskona Anne Hopstock blir kalt for «Petter».

– Her i Marokko kaller vi han bare for Rambo. Han er kriminell, sier Skah.

Opprørt over dekningen

Khalid Skah har de siste dagene vært svært opprørt over utviklingen i saken. TV 2 har ved flere anledninger snakket med Skah på telefon fra Marokko.

Han reagerer spesielt sterkt på at barna til han og ekskona Anne Cecilie Hopstock har valgt å la seg intervjue.

– Det er et spill. Det er oppdiktet. Det er løgn, raser Khalid Skah etter TV 2 konfronterer han med intervjuet med hans to barn.

De to barna forteller i intervjuet at det var deres eget valg å rømme, og at de ser på soldatene som deltok som sin nye familie.

– Presset av moren

Skah mener ekskonen har presset barna til å si det hun vil, og han er skuffet over at de nå blir dratt direkte inn i konflikten.

– Moren presser dem til å si disse tingene. Historien er laget av moren og den norske stat, sier Skah.

– Hvis man ber dem om å si noe, sier de det. De burde holde barna borte fra denne konflikten. De bør la de voksne komme fram til den riktige løsningen, fortsetter han.

Hardt ut mot Støre

Tirsdag tordnet Skah mot utenriksminister Jonas Gahr Støre. Den tidligere olympiske mesteren mener norsk UD sto bak det han kaller bortføringen av barna sine.

Han tror ingenting på at soldatene gjorde oppdraget på fritiden.

– Jeg tror ikke de gjorde det som privatpersoner. Det var godt forberedt og organisert fra den norske ambassaden i Marokko, sier en rasende Khalid Skah på telefon til TV 2.

– Det var planlagt i mange måneder å kidnappe barna, fortsetter han.

– Satt barna i fare

Skah holder utenriksministeren og forsvarsministeren ansvarlig for å ha satt barna hans i fare.

– Forsvarsministeren og utenriksministeren er ansvarlige for alt. Både for konsekvensene og for barnas fremtid. De satte barnas liv i fare, sier Skah.

Skah forteller at han vil gjøre alt han kan for å få barna tilbake.

– Jeg er fremdeles sint og trist over at jeg som far er et statsoffer. Jeg vil gjøre alt som står i min makt for å få barna tilbake. De kan ikke stanse meg, jeg er faren deres, raser Khalid Skah på telefon til TV 2.