Det straffer seg å tråkke for hardt på gasspedalen   uansett hva årsaken er. Illustrasjonsfoto.
Det straffer seg å tråkke for hardt på gasspedalen uansett hva årsaken er. Illustrasjonsfoto.

Stemmer det at UP ikke har kontroller i sprengkulda?

Er det fritt fram på veiene i vinterkulda? Her får du svaret.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Karsten spør:

Hei Benny vi er en kameratgjeng som har diskutert litt om hvordan det er med politiet og kontroller når det er skikkelig vinterkulde. Sånn som da det var rundt 20 minus i flere uker, er det noen sjans for at UP da står ute med lasereren sin og hutrer? Er det ikke sånn at arbeidsmiljøloven sier noe om dette i så fall? Du som kan svare på alt klarer vel denne også?? :-)

Benny svarer:

Jeg vet ikke om du spør fordi du er bekymret for om politimennene kan dra på seg negelsprett og alvorligere frostskader ved å tilbringe en hel dag stillestående, eller stillesittende, ute i kulda - eller om du håpet på at det var fritt fram for råkjøring når det er sprengkaldt?

Dette kan jeg uansett ikke på strak arm, så det måtte vi i Broom-redaksjonen sjekke direkte med Utrykningspolitiet. Jeg må innrømme at de humret litt da vi serverte dette spørsmålet.

Svaret er at påstanden din ikke stemmer. UP har ingen regler for hvor kaldt det kan være når de har kontroller ute. "Vi er ute i vær og uvær" svarte politiinspektør Runar Karlsen i Utryknigspolitiet.

Helt personlig vil jeg vel driste meg til å tro at sjansen for kontroller er litt mindre når det er sprengkulde, men som sagt: Det er bare noe jeg tror!

Skrapte ikke frontruta - mistet lappen. Les mer her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her