Andrej Arsjavin (Foto: Matthias Schrader/AP)
Andrej Arsjavin (Foto: Matthias Schrader/AP)

Ønsker at Norge skal trekke Russland

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er klar på hvem Norge bør unngå i EM-trekningen.

Nils Johan Semb har gjort seg opp klare meninger om hvem Norge bør unngå – og hvem Norge bør håpe på - når han sammen med Drillo drar til Warzawa for å følge EM-trekningen kommende helg.

Det finnes noen lag fra nivå 1 vi absolutt bør unngå

Norge er seedet på tredje nivå, det vil si at vi får to motstandere som begge i utgangspunktet er regnet som bedre enn oss.

- Det finnes noen lag fra nivå 1 vi absolutt bør unngå. Spania er fantastisk gode for tiden, det samme er Nederland, og kanskje også England. Min favoritt og ønskemotstander fra det øverste nivået er Russland, innrømmer toppfotballsjefen.

- Fra nivå to kunne jeg godt tenkt med Sverige eller Danmark. Dem bør vi være fullt på høyde med, slår Semb fast.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb etter Norges landskamp mot Sveits.
Toppfotballsjef Nils Johan Semb etter Norges landskamp mot Sveits.

Evalueringen ferdig
En omfattende evaluering av Drillo og Norges VM-kvalik er nå avsluttet. Og selv om sesongen 2009 var positiv – er det en ting som trekker ned helhetsinntrykket.

Jeg er nøktern optimist med tanke på 2012

– Det er vel ingen hemmelighet at bortekampen mot Island var på den negative listen. Både laguttak, formasjon og inngangen til kamp ble feil, konkluderer Semb.

- Vi burde tatt nok poeng til å nå play off, men det positive er at vi hadde en positiv utvikling i fjor – og at flere spillere fikk sitt gjennombrudd.

Håper på Drillo-magi
Semb håper litt Drillo-magi skal bli avgjørende for å få oss til EM

- Drillo har jo en fantastisk statistikk på hjemmebane – og hvis han beholder den gjennom kvaliken – nærmer vi oss målet om å nå et sluttspill!

- Jeg er nøktern optimist med tanke på 2012 – men en heldig trekning blir viktig, sier Semb, som har strategien klar når han skal forhandle med våre kommende motstandere om hvordan terminlisten skal se ut.

- Vi vil gjerne møte de eller det laget som nettopp har vært i VM tidlig. Tradisjonelt vet vi at den type lag kan få en utladning rett etter et mesterskap, for så å spille seg opp utover i kvaliken, avslutter han.

Drillo (Foto: Josefsen, Jon-Michael/Scanpix)
Drillo (Foto: Josefsen, Jon-Michael/Scanpix)