Lamborghini Jota (Foto: Scoopy)
Lamborghini Jota (Foto: Scoopy)

Blir dette verdens raskeste?

Lamborghini går tilbake til røttene med sin nye superbil.

Spionfotografer har ved flere anledninger avslørt at det kommer et nytt beist fra Lamborghini-fabrikken i Sant´Agata. Superbilen Lamborghini Murcielago kom i 2002, og er klar for utskifting. Den nye bilen er ventet å få navnet Jota, etter en legendarisk spesialutgave av Miura. Den prototypen gjorde som mange Lamborghinier senere, den brant opp.

Når Jota nå gjenoppstår fra asken, så er det i en helt annen inkarnasjon. Miura var banebrytende med den tverrstilte V12-motoren. Men det er lite som tyder på at Lamborghini skal gå tilbake til denne konstruksjonen. Murcielago og den ventede etterfølgeren Jota, er barnebarn av Countach. Og har en noe mer gammeldags montering av motoren, der den gigantiske tolveren sitter på langs bak sjåføren.

Les om verdens første superbil her

Superrask

En Bugatti Veyron har over 1000 hestekrefter, så det er kanskje for mye å forvente av en ny Lamborghini at den skal hamle opp med denne. At både Bugatti og Lamborghini har samme eier, nemlig Volkswagen, gjør dette enda mindre trolig. Men at det blir en rå bil, det er det ingen tvil om.

Murcielago forlater oss med spesialmodellen LP 670-4 SuperVeloce. Vi snakker altså 670 hester, 0-100 km/t på 3,2 sekunder - og en toppfart på nærmere 340 km/t. Og det har jo sjelden vært noe tema at en ny modell skal være dårligere enn den utgående.

Les om verdens 10 raskeste biler her

700 hester

Den største forskjellen på Murcielago og Jota er chassiset. Nå er det ut med den klassiske rørrammen, og inn med et chassis i aluminium. Det er ventet at modellen beholder firehjulstrekk, noe som har gjort Murcielago til en av de mest brukervennlige superbilene i verden.

Er du fan av V12-motorer, kan du nok også puste rolig ut. Bilen får en oppgradert versjon av Murcielago-motoren, antagelig med direkte innsprøytning. Ellers forteller ryktene om utstrakt bruk av karbonfiber for å lette bilen, og 700 hestekrefter.

Superbilen du har råd til - les mer her