KNIVDRAP: Kripos ankommer det kommunale leilighetskomplekset på Lillehammer, hvor en mann ble knivstukket og drept i mai. En kvinne i 20 årene er pågrepet og siktet for ugjerningen.  (Foto: Andersen, Kristofer Øverli/SCANPIX)
KNIVDRAP: Kripos ankommer det kommunale leilighetskomplekset på Lillehammer, hvor en mann ble knivstukket og drept i mai. En kvinne i 20 årene er pågrepet og siktet for ugjerningen. (Foto: Andersen, Kristofer Øverli/SCANPIX)

Ber om ni års fengsel for knivdrap på Lillehammer

Aktor ber om fengsel i ni år for kvinnen som er tiltalt for å ha drept en venn med 50 knivstikk i Lillehammer i mai 2009.

Aktor, førstestatsadvokat Arne Dymbe, sa torsdag i Sør-Gudbrandsdal tingrett at drapet var begått under spesielle omstendigheter, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Dymbe mener den 26-årige kvinnen var bevisst da hun drepte den 27-årige kameraten i leiligheten hans i Lillehammer 21. mai i fjor.

De to sakkyndige i saken er uenige om den tiltalte kvinnen hadde nedsatt bevissthet da drapet fant sted.

Både den tiltalte og den drepte holdt til i et kommunalt bofellesskap i Lillehammer og mottok hjelp fra kommunens psykiske helsetjeneste. (©NTB)