Thomas Myhre (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Thomas Myhre (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Viking snuser på tsjekkisk Myhre-erstatter

Thomas Myhres skadeproblemer gjør at stavangerklubben vil ha på plass ny målvakt.

Viking jobber hardt for å få på plass ny keeper før sesongstart. Både Egil Østenstad og Åge Hareide har tidligere uttalt til TV 2 Sporten at de føler seg usikre på skadeforfulgte Thomas Myhre.

Viking-keeperen måtte i november operere en «gammel» skade. Da lå han strekk ut på sofaen i to måneder.

Da veteranen startet på ny gikk det ikke mer enn to uker før Myhre igjen lå på behandlingsbenken. Han spilte ikke treningskampen mot Sandnes Ulf forrige helg, og spiller ikke fredagens kamp mot Bryne FK. Leggproblemer holder keeperen ute ved denne anledningen.

Tsjekker kan erstatte Myhre
Tidligere denne uken startet Viking samtaler med den tsjekkiske klubben Viktoria Plzen. Der spiller Michal Danek (26), som tidligere var lagkamerat med Martin Fillo. Egil Østenstad innrømmer at en overgang kan skje.

- Vi kommer ikke til å legge inn bud før vi er sikre på at tilbudet vil bli akseptert. Derfor har vi startet innledende samtaler med Viktoria Plzen, sier sportsdirektøren.

Egil Østenstad, Viking (Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)
Egil Østenstad, Viking (Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)

Østenstad er trygg på at Danek har de riktige kvalitetene.

- Vi er sikre på at tsjekkeren er en toppkeeper, men jeg har forhandlet med tsjekkere tidligere og det er ikke alltid like enkelt, sier han.

Tester keeper på La Manga
Sportssjefen forteller også om et annet alternativ.

- Det kan godt være at vi tester ut en annen keeper under oppholdet på La Manga neste uke. Jeg kan ikke røpe navn fordi det er usikkert om vi får dette til å skje.

Det som virker sikkert er at Viking knytter til seg ny keeper til 2010-sesongen. Klubben har også uttalt at de vil ha ny midtbanespiller på plass så raskt som mulig.

- På La Manga er det kun målvakten som eventuelt kommer på prøve, sier Østenstad.