PS prius salgstall
PS prius salgstall

Innrømmer bremseproblemer på Prius

Toyota-problemene fortsetter. Nå gjelder det Prius.

Toyota er rammet av en flodbølge av problemer om dagen. Feil med gulvmatter og feil med gasspedaler har ført til en gigantisk tilbakekalling av biler. Så dukket påstandene opp om at det også er en bremsefeil på hybribilen Prius.

I følge NTB har Toyotas direktør for kvalitetskontroll, Hiroyuki Yokoyama, bekreftet at de nå har endret på ABS-systemet og at bilene som er produsert den siste måneden, har forbedrede bremser.

Tråkke hardere

Yokoyama sier at selskapet så snart som mulig vil kunngjøre hvilke tiltak som skal gjøres for bilene som allerede er på veien.

Han understreket at det er fullt mulig å bremse bilen selv om bremsene kan være litt trege.

- Man må bare tråkke litt hardere, sa han.

Les testen på Prius - klikk her

Anonym e-post

Toyota skal ha fått over 100 klager på bremsene på Pruis, bare i USA. Hjemme i Japan har dette vakt stor oppsikt og Toyota er under et betydelig politisk press.

Her hjemme har VG fulgt denne saken tett og siterer i dag fra e-post fra en anonym norsk Prius-eier som forteller følgende:

Ikke fått rapporter

- Jeg var i ferd med å foreta en kontrollert nedbremsning i en nedoverbakke før en rundkjøring. Et av bilens forhjul traff en liten ujevnhet i veien, og bilens bremser «koblet ut» mellom 0,5 - 1 sek før bremseeffekten kom tilbake igjen. Hadde det vært biler i kø foran rundkjøringen kunne situasjonen vært kritisk, men det var heldigvis sent på kvelden og lite trafikk.

Her kan du lese mer om saken på vg.no

Den norske Toyota-importøren har ikke mottatt noen rapporter om bremse-feil på Prius.

Folke-SUV-en kalles også tilbake - les mer her