André Jørgensen  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
André Jørgensen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

André Jørgensen vender hjem

Den tidligere utenlandsproffen er klar for ØIF Arendal.

Den 29 år gamle bakspilleren André Jørgensen vender tilbake til hjembyen og spill for ØIF Arendal.

Jørgensen kommer fra den konkursrammete danske toppserieklubben GOG Svendborg TGI etter at alle spillerne nylig ble fristilt.

Les mer om GOGs konkurs: - Det er en sorgens dag

- André Jørgensen har skrevet under på en tre og et halt års kontrakt med Arendal. Det er en lokal gutt som har vært utenlands i mange år. Han har erfaring og spisskompetanse og kommer til å bli en veldig viktig spiller for oss, bekrefter leder i ØIF Arendal, Preben Vildalen til TV 2 Sporten.

Vildalen legger ikke skjul på at klubben har store forventninger til Jørgensen, som står med 116 landskamper for Norge. Jørgensen var imidlertid ikke med i troppen til årets EM-sluttspill i Østerrike.

- Vi får en fantastisk god spiller som er kapabel til å score masse mål. Han kommer til å bli en veldig viktig spiller for oss, men skal selvfølgelig ikke dra lasset alene, sier Vildalen. han ble vel egentlig lurt av det forrige styret i sin tidligere klubb GOG

Lurt av sin danske klubb
- Hva er grunnen til at han nå velger å vende hjem?

- Han hadde nok litt hjemlengsel og ble vel egentlig lurt av det forrige styret i sin tidligere klubb GOG som ga han en treårskontrakt som tre måneder etter den ble inngått knapt var verdt papiret den var skrevet på, sier Vildalen.

Vildalen takker klubbens samarbeidspartnere for at de har greid å få i stand en gunstig totalpakke for Jørgensen, som fyller 30 år i år.

- Han får en kjempemulighet ved å komme til Arendal. I tillegg til å få lønn av klubben vil han også få en spennende næringslivsjobb i Arendal. Han hadde også tilbud fra en fransk klubb, men valgte oss. Det er vi veldig fornøyd med.

Vildalen håper signeringen av Jørgensen skal bidra til at klubben tar store steg i tiden fremover. ØIF ligger for øyeblikket på åttendeplass i Postenligaen.

- Det ser veldig lovende ut nå. Arendal blir å regne med i de neste årene, avslutter Vildalen.

Tror flere proffer vil vende hjem
Vildalen ser ikke bort ifra at flere norske utenlandsproffer vil vende hjem til Postenligaen som følge av at stadig flere klubber i Håndball-Europa opplever tøffe økonomiske tider.

- Det er tøffe tider i internasjonal håndball. Det er ikke alltid man får det man var forespeilet i kontraktene. Det er masse usikkerhet og tøft å ikke motta lønn som avtalt, man skal huske på at mange også har familie å forsørge, sier Vildalen.

Og fortsetter:

- Jeg ser for meg at flere profiler vil vende hjem i årene fremover. Jeg har lest i media at blant annet Kjetil Strand, Stian Vatne og Steinar Ege tenker på dette.