TYSKLAND: Max Manus er klar for tyske kinoskjermer. Aksel Hennie spiller hovedrollen i filmen. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
TYSKLAND: Max Manus er klar for tyske kinoskjermer. Aksel Hennie spiller hovedrollen i filmen. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

«Max Manus» til høyesterett

Kjennelsen hemmeligholdt.

Høyesterett må avgjøre om personen som lastet ned «Max Manus» ulovlig på nettet skal få identiteten avslørt til piratjegerne.

Det melder Dagens Næringsliv i dag.

Tøff kamp

Det pågår en tøff kamp mellom filmselskapet Filmkameratene og Sandrew Metronome på den ene siden og bredbåndsleverandøren Altibox på den andre. Bredbåndsleverandøren nekter nemlig å frigi navnet på personen som la filmen «Max Manus» ut på nett.

Nekter å oppgi identitet

Tvisten har pågått i over ett år mens henholdsvis produsenten og distributøren av storfilmen har jaktet på identiteten til personen som la den ut. De mener internettleverandøren må gi dem identiteten som skjuler seg bak internettadressen som filmen ble lastet opp fra. Det nekter Altibox, skriver avisen.

Kjennelsene som er gitt i både Stavanger tingrett og Gulating lagmannsrett er holdt hemmelige av dommerne. Dette er et krav fra filmbransjens advokater som mener piraten kan ødelegge bevis hvis sakens detaljer lekker ut.

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)