Morten Aa Djupvik
Morten Aa Djupvik

Landslagstrener Djupvik venter bråk om stafettlaget

Landslagstreneren innser at det blir oppstyr uansett hvem han velger på en av de klassiske etappene på OL-stafetten.

Sun Valley, USA (TV 2 Sporten): Sakens kjerne er, etter det TV2 har fått vite, følgende: Odd-Bjørn Hjelmeset og Martin Johnsrud Sundby kjemper om å få gå en av de klassiske etappene.

Rutine mot ungdommelig mot. Tre løpere synes klare: Eldar Rønning på en av de klassiske etappene, mens skiskytter Lars Berger tar seg av tredje etappe og ankermannen er ikke noe tema; Petter Northug jr.

- Ikke noe dårlig forslag, medgir Morten Aa Djupvik, trener for allround-landslaget.

- Jeg har plassen i lomma, sier Johnsrud Sundby

Går testløp
Landslagstrener Morten Aa Djupvik forteller at uttaket har opptatt ham i lang tid.

Problemet har oppstått fordi Odd-Bjørn Hjelmeset, som gikk VM-stafetten i fjor, nesten ikke har gått renn denne sesongen og Martin Johnsrud Sundby har heller ikke levd opp til egne og andres forventninger hittil i vinteren.

Og problemet blir ikke mindre ved at Hjelmeset ikke kommer til å gå noe løp under OL før stafetten. Men planen er at han skal gå et testløp i Whistler, får TV2 opplyst.

- Prestisje
- Når uttaket blir gjort er magefølelsen inne i bildet, sier treneren.

Aa Djupvik er klar på hvorfor hans valg blir omstridt innad:

- Stafetten er langrennsøvelsen som det oser prestisje av, alle løperne vil være med og når ikke fire mann har skilt seg ut så vil en eller flere føle at de er forbigått. Og vi har som mål å kjempe om gullet og da blir det selvfølgelig ekstra attraktivt å være en av de fire på laget, forklarer Aa Djupvik