vin, fisk, berens
vin, fisk, berens

Vin til fisk

Skal man velge rød- eller hvitvin til fisk? Christer Berens har svaret.

I februar er torsk og skrei på sitt ferskeste og beste. Wenche Andersen inviterte derfor til torsk med balsamicosaus i kjøkkenet. Spørsmålet er; er dette krevende å finne vin til? Og velger man rød eller hvit?

- Torsk er mager, så da passer rødvin til, sier vinekspert Christer Berens.

- Et lite stalltips er at mager fisk krever rødvin, mens fete fisker (f.eks laks) trenger hvite viner, sier Berens. Aldri rød vin til rød fisk.

Når passer hvitvin?

- Til dampet fisk og skalldyr passer det med en rieslingvin, sier Berens.
Kraftigere fiskeretter og grillet fisk krever fyldigere viner, slik som en vin fra Bourgogne (Burgund)

Denne ukes vintips fra Christer:

Rødvin til torsk: Château Grand Housteau 2008, Bordeaux-Frankrike. Kr. 106,90. Varenummer: 14921.
Rødvin til torsk med balsamicosaus: Serego Alighieri, Veneto-Italia. Kr 124,90. Varenummer: 3360.

Hvite viner til fisk: 1. Riesling Dagobert 2008, Alsace-Frankrike. Kr. 99,90. Varenummer: 20922.
2. Rully " La Pucelle" Girardin, Bourgogne-Frankrike. Kr. 209,90. Varenummer: 47723.

torsk
torsk

Få ukens vintips sendt til mobilen din:

Send en sms der du skriver VIN - og sender dette til 1984. (5 kr)
I løpet av få sekunder får du ukens tips på mobilen din.

vinsms
vinsms