SLAKTER OL: Arild Stavrum. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
SLAKTER OL: Arild Stavrum. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Stavrum gidder ikke å se OL

- Nordmenn tror Petter Northug er like stor som Usain Bolt, sier fotballtreneren Arild Stavrum.

Ni dager før vinterlekene starter i Vancouver herjer OL-feberen i Norge.

Men Skeid-trener Arild Stavrum kommer ikke til å bruke mye TV-tid foran sofaen for å få med seg Ole Einar Bjørndalen, Petter Northug og Marit Bjørgen i aksjon.

- Jeg følger med på sport generelt, men har store problemer med å se et skirenn. Jeg liker å se idretter der det er stor konkurranse.

LES: Stavrum og Pølsa i blogg-krig
LES: «Fotball får for lite oppmerksomhet»

På sin blogg på tv2sporten.no tok Stavrum nemlig i desember i fjor et kraftig oppgjør med vinteridrettene.

- Idrett er for meg konkurranse. Det burde også konkurreres om dekning på en fair måte. Prestasjoner burde dekkes i henhold til hvor mange som faktisk driver med idretten. Å se et internasjonalt skirenn er omtrent som å være på Brann Stadion. Halvparten av utøverne er rødkledde, mesteparten av publikum heier på de røde og oftere enn ikke vinner de, skrev Stavrum i sin blogg.

Fyrer løs - igjen
Like før OL braker løs i Canada har ikke Stavrum endret mening.

- Nei, det har jeg ikke. Sannheten er at jeg følger med på sport generelt, men har store problemer med å se et skirenn. Jeg liker å se idretter der det er stor konkurranse. Men konkurranse er veldig fraværende i vinteridrett, sier Stavrum til TV 2 Sporten.

Mediefokuset i forkant og under OL kommer til å være enormt i norske medier. Gull selger – og mediene vil teppebombe sportsflatene sine med høydepunkter og reaksjoner fra OL i Vancouver.

- Latterlig lavt konkurransenivå
Stavrum mener interessen er overdrevet.

- Min vurdering av vinteridrettene er at konkurransenivået er latterlig lavt. Vi nordmenn tror jo at Petter Northug er like stor som Usain Bolt. Men det er det jo bare nordmenn som tror, sier Stavrum.

Midt under OL spilles kvartfinalene i Mesterligaen, med blant annet storkampen mellom AC Milan og Manchester United på San Siro som et av høydepunktene den 16. februar.

Samtidig avvikles blant annet superkombinasjonen for menn i alpint og jaktstarten for herrer i OL.

- For meg blir det et fryktelig enkelt valg. Heldigvis har jeg TV-kanaler som dekker andre idretter enn det som skjer i Vancouver, svarer Stavrum på spørsmål om hva han vil prioritere av sport den kvelden.

Arild
  Stavrum (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Arild Stavrum (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

- Har fått mye støtte
Etter sitt angrep på vintersportene var reaksjonene kraftige på Stavrums blogg. Den tidligere Molde-treneren imidlertid ikke redd for at han nå kommer med en ny brannfakkel.

- Nei, det er jeg ikke. Engasjementet for bloggene mine før jul tyder jo bare på at vinteridrettene står sterkt hos nordmenn. Men jeg er jo en motstander av at folk kan slenge ut anonyme innlegg på bloggen min – og mene hva de vil uten å stå frem med navn, konstaterer han.

- Har du støtte for ditt syn på vintersport i fotballmiljøet for øvrig?

- Ja, jeg har fått veldig stor grad av støtte når det gjelder mitt syn – men det er ikke mange som tør å stå frem offentlig med det, svarer han.

TJENER RÅTT: Petter Northug og Ole Einar
  Bjørndalen er sikret solid økonomisk gevinst om de tar gull i Vancouver.
  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
TJENER RÅTT: Petter Northug og Ole Einar Bjørndalen er sikret solid økonomisk gevinst om de tar gull i Vancouver. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

- De har jo gevær
Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og de andre stjernene på skiskytterlandslaget var blant den som fikk gjennomgå på Stavrums blogg.

- Visstnok skal det være like mange utøvere av skiskyting på verdensbasis som det er elever på Velez Sarsfields akademi.

- Skiskyting er enda verre, det blir Brann mot Kongsvinger begge i hjemmedrakter, der vinneren blir den av Ole Einar Bjørndalen eller Emil Hegle Svendsen som har vært minst forkjølet i det siste. Visstnok skal det være like mange utøvere av skiskyting på verdensbasis som det er elever på Velez Sarsfields akademi. Det vil si, like mange prøver å bli tatt opp i a-stallen til et fotballag de færreste i Norge har hørt om enn de som spenner på seg ski og gevær. Kanskje får fotball for lite oppmerksomhet, skrev Stavrum.

- Om jeg er redd for nye reaksjoner? Vel, det er vel alltid farlig å legge seg ut med skiskyttere – de har jo gevær, spøker Stavrum.

- Helt ærlig: Hvor mye skal du se av øvelsene i OL, Stavrum?

- Jeg kan finne på å se litt ishockey. Og kanskje utforrennet. Ellers kommer jeg ikke til å se noe, slår Stavrum fast.