LØGN: Khalid Skah sier moren og den norske stat presser barna til å fortelle en oppdiktet historie. (Foto: ABDELHAK SENNA/AFP)
LØGN: Khalid Skah sier moren og den norske stat presser barna til å fortelle en oppdiktet historie. (Foto: ABDELHAK SENNA/AFP)

Skah: – Barnas historie er oppdiktet

Mener moren og den norske stat presser de til å lyve.

– Det er et spill. Det er oppdiktet. Det er løgn, raser Khalid Skah etter TV 2 konfronterer han med intervjuet med hans to barn.

De to barna forteller i intervjuet at det var deres eget valg å rømme, og at de ser på soldatene som deltok som sin nye familie.

– Presset av moren

Skah mener ekskonen har presset barna til å si det hun vil, og han er skuffet over at de nå blir dratt direkte inn i konflikten.

– Moren presser dem til å si disse tingene. Historien er laget av moren og den norske stat, sier Skah.

– Hvis man ber dem om å si noe, sier de det. De burde holde barna borte fra denne konflikten. De bør la de voksne komme fram til den riktige løsningen, fortsetter han.

Les også: Skah til TV 2: – Støre står bak bortføringen

Bekymret for barna

Skah forteller at han er bekymret for barna, og at han fortsatt vil kjempe for å få de tilbake.

– Jeg synes synd på barna mine. Jeg vet de er under stort press og manipulasjon. De prøver å manipulere dem og sette dem opp mot meg. Det er uakseptabelt. De vil ikke oppnå noe. De kompliserer bare en allerede komplisert sak ytterligere.

Les også: Forsvaret avhører marinejegerne

– Slutt å bruke barna

Nå ber han om at barna holdes utenfor konflikten.

– Dette er ingen lek. Slutt med dette. Slutt å bruke barna. Det fins folk som kan hjelpe oss. Vær så snill å slutte å bruke barna.