roar
roar

Her hylles Roar Strand av Hamrén

Erik Hamrén tar av seg hatten for Rosenborgs supermann.

Estepona, Spania (TV 2 Sporten): - Det har vært et privilegium å få jobbe med ham. Det er få spillere i verden som har oppnådd det han har, og fortsatt kan han spille på det høyeste nivået. Jeg snakker mye om innstilling. Man burde kunne si Roar Strand i stedet for innstilling, for det er synonymt med Roar. Fantastisk spiller og et fantastisk menneske, roser Hamrèn.

Spillerne sang «Roar Strand-sangen» og Erik Hamrén holdt tale da Strand, som fylte 40 år, ble feiret med kake og gaver i dag.

Jeg unner meg kanskje et glass rødvin til kvelds

- Kanskje et glass rødvin
- Det ble mye oppmerksomhet dette her. Det føles ikke så spesielt. Det er bare en bursdag, men jeg setter jo pris på alle hilsenene. Det gjør jeg, sier en blyg Roar Strand, som aller helst hadde sett at dagen ble forbigått i stillhet.

- Skal det allikevel feires utover dagen da?

- Det blir nok veldig rolig, da. Jeg har fått kake så jeg får prøve den, og så unner jeg meg kanskje et glass rødvin til kvelds, smiler Strand.

Veteranen kan se bare på en lang og suksessrik historie med Rosenborg. Fra han fikk sin første kamp for trønderne I 1989 har han rukket å bli seriemester hele 15 ganger, vunnet 5 NM-titler og deltatt i mesterligaen i 11 sesonger.

Det er vanskelig å komme unna da vi slo Real Madrid hjemme

Takker støtteapparatet
- Jeg er veldig privilegert. Det er mange minner. Det er vanskelig å komme unna da vi slo Real Madrid hjemme og spilte mot Arsenal. Vi slo Milan borte. Det er så mye. Det nytter ikke å sette fingeren på hva som er best, mener Strand.

- Hva tror du er grunnen til at du har kunnet holde på så lenge?

- Det har vært styrken min at jeg har stått på på trening. Klart å yte maks der. Jeg har hatt veldig god hjelp de siste årene i forhold til støtteapparat og holdt meg skadefri. De skal ha litt ære de også, sier Strand.

Nå nærmer karrieren seg slutten. Strand har kontrakt ut denne sesongen, men tør ikke å love at årets sesong blir den siste.

Åpner for enda en sesong
- Man skal aldri si aldri. Jeg har sagt at det skal være slutt mange år nå, og det nærmer seg den slutten alle snakker om, så det kan godt skje etter den sesongen her.

- Men du er ikke sikker?

- I utgangspunktet er det sikkert, men man skal aldri si aldri, sier Strand med et lurt smil på lur.

- Når man blir litt eldre så blir man mer sliten, det kjenner jeg selv, sier Erik Hamrén, som overrakte veteranen et gavekort på en massasje.

- Det er ikke så ofte jeg tar det, men jeg skal ikke ta den billigste, gliser Strand.

Se hyllestvideo her:

378113