Freddy dos Santos (Foto: TV 2/)
Freddy dos Santos (Foto: TV 2/)

Freddy dos Santos fryktet at karrièren var over

Vålerenga-spilleren var redd fotballkarrièren var over da legene oppdaget en hjertefeil.

Freddy dos Santos trodde karrièren var over da legene oppdaget en hjertefeil i fjor sommer. Nå er Vålerenga-helten tilbake for fullt og gleder seg over fremgangen etter hjerteoperasjonen.

Freddy dos Santos var redd fotballkarrièren var over da legene oppdaget en hjertefeil hos Vålerenga-spilleren.

- Ja, med en gang det skjedde. Jeg fikk bare beskjed om å ta med tannbørsten og komme på Ullevål og da vet man ikke hva det innebærer i det hele tatt, sier dos Santos.

Se intervju med dos Santos i videovinduet øverst.

- Skremmende
33-åringen slet med voldsomme hodesmerter da han ble undersøkt på Ullevål sykehus. Der oppdaget de et hull mellom hjertekamrene og dos Santos måtte på operasjonsbordet.

- Det var skremmende med en gang. En vanskelig periode, men det var fordi jeg ikke visste hva det innebar, men etter hvert når legene forklarte hva det var, og at det bare var en rutineoperasjon, så skjønte jeg at det ikke var det verste som kunne skjedd og at det ble bra igjen til slutt, sier dos Santos.

På plass på La Manga med resten av laget gleder han seg over å være i full trening igjen selv om formen ikke er helt på topp ennå.

- Det er godt å være tilbake blant gutta og på banen. Det er gøy og jeg har savnet det. Jeg spilte treningskamp denne uka. Kampform og tempo er ikke inne ennå, men det er en god start og så er jeg er jo skadefri så det går bra, mener Vålerenga-helten.

Fortsatt eldst
Vålerengas unggutter får mye ansvar i den kommende sesongen, men dos Santos er glad også «gamlegutta» fremdeles har noe å komme med.

- Vi er avhengige av at unggutta fortsetter utviklingen sin, og så langt ser det bra ut. Så får vi gamlegutta presse de litt sånn som i dag. Vi vant med 40 mål mot unggutta på trening og det hjelper litt på selvtilliten til oss gamlegutta.

- Så de gamle er fortsatt best?

-Om vi er best vet jeg ikke, men eldst er vi, sier en lattermild dos Santos