Andre Greipel (Foto: Mark Gunter/AFP)
Andre Greipel (Foto: Mark Gunter/AFP)

Brygger opp til spurtkrig i HTC-Columbia

André Greipel ser helst at Mark Cavendish forsvinner fra sykkellaget HTC-Columbia.

HTC-Columbia sliter med et luksusproblem. De har to av verdens beste spurtere i stallen og må holde begge fornøyd.

Tyske André Greipel har lenge vært nummer to, bak superspurter Mark Cavendish. Nå føler tyskeren at han har gjort sin plikt og vil kreve sin rett.

- Det vil være den gunstigste løsningen for alle om Cavendish gikk til Team Sky. Han vil gjerne fortsette på Columbia og da blir han den som det kjøres for i massespurter. Selvfølgelig vil jeg gjerne se meg selv som Columbias hovedspurter, sa Greipel, som nylig vant Tour Down Under sammenlagt, til Sportal.de før helgen.

Vil sykle Touren
Greipel ligger an til å få sin debut i Tour de France til sommeren. Men da ikke i den rollen han helst skulle hatt. Tanken er å bruke ham som opptrekker for Cavendish.

- Det snakk som at vi skal stille til start sammen. Vi får se hva det ender med, sa Greipel, som vet at en god innsats i Tour de France betaler seg i kontraktsforhandlinger.

HTC-Columbia er villig til å satse det meste for å ta den grønne trøyen i Frankrike i sommer. Planen er å bruke Tony Martin til å nøytralisere Hushovd på mellomspurter, mens Greipel skal dra opp Cavendish i spurtene.

- Cavendish er best
Uttalelsene til Greipel om at han helst ser at Cavendish forsvinner, ser derimot ikke ut til å skremme sportsdirektør Brian Holm.

- Det hadde vært underlig om han sa det motsatte. Det er klart det vil være lettere for Greipel å vinne etapper i Touren hvis Cavendish kjører for et annet lag. Men Cavendish er nummer en hos oss og slik er det, sier Holm til dansk TV 2.

- Mark er bedre til å plassere seg. Greipel kan tråkke litt flere watt, men er da også litt større. Men statistikkene lyver ikke. Cavendish er den beste.

Cavendish og Renshaw (Foto: PATRICK HERTZOG/AFP)
Cavendish og Renshaw (Foto: PATRICK HERTZOG/AFP)